1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trafik Levhalarında Yeni Dönem: ‘Yol Ver’ Levhası Yeniden Tasarlanıyor

Trafik Levhalarında Yeni Dönem: ‘Yol Ver’ Levhası Yeniden Tasarlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trafik Levhalarında Yeni Dönem: Anlaşılmaz Olanlar Yenileniyor

Trafik Levhalarında Yeni Dönem: Anlaşılmaz Olanlar Yenileniyor

Son yıllarda Avrupa Birliği ülkeleri, trafik düzenlemeleri konusunda önemli değişiklikler yapmaya yöneldi. Bu kapsamda, ‘anlaşılmaz’ olarak değerlendirilen trafik levhalarının tasarımı köklü bir revizyona tabi tutuluyor.

Türkiye ve Avrupa genelinde ortak kullanımda olan ‘yol ver’ levhası, İspanya’da yürürlüğe giren yeni p-35 levhasıyla birlikte tamamen yeniden tasarlanıyor. Bu değişikliğin, Ukrayna ve Türkiye’de de geçerli olması bekleniyor. Yeni levhada, iki otomobil figürü ve iç içe geçmiş oklar yer alacak; bu da sürücülerin dikkatini çekecek ve merak uyandıracak bir durum oluşturuyor.

YOL AYRIMLARINDA KULLANILACAK YENİ SİMGELER

Yeni tasarımda yer alacak olan otomobil ve ok sembolleri, sürücülere önlerinde bir yol ayrımının belireceği konusunda uyarı yapmayı amaçlıyor. Üzerinde iki araba simgesi bulunan üçgen şekli ve iç içe geçmiş iki ok, trafik akışlarının kesişeceği bir alana yaklaşmakta olduğunuzu belirtecek. Özellikle çatal ve kavşak noktalarında sürücülere ‘hazırlıklı ol’ mesajı vermek için tasarlanan bu levha, çarpışma riski yüksek olan ve trafik kazalarının sıkça yaşandığı bölgelerde sıklıkla karşımıza çıkacak.

Bu yeni düzenleme ile birlikte, trafik kurallarında ‘yol ver’ anlamı taşıyan mevcut levhanın değişikliğe uğraması ve daha açıklayıcı olan yeni p-35 levhalarının kullanılması bekleniyor. Sürücülerin, trafikte daha dikkatli ve bilinçli hareket etmelerini sağlamak amacıyla yapılan bu değişiklikler, güvenli bir ulaşım ağı oluşturmayı hedefliyor.

Kaynak: Sözcü

Trafik Levhalarında Yeni Dönem:'Yol Ver' Levhası Yeniden Tasarlanıyor

Trafik Levhalarında Yeni Dönem: ‘Yol Ver’ Levhası Yeniden Tasarlanıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!