1. Haberler
  2. Dünya
  3. Trump, Radyo Programında Jack Smith Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Trump, Radyo Programında Jack Smith Hakkında Açıklamalarda Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trump’tan Radyo Programında Çarpıcı Açıklamalar

Eski ABD Başkanı Donald Trump, bir radyo programında sunucunun kendisine yönelttiği ilginç bir soruya yanıt verdi. Sunucu, “Başkan olduğunuzda bir seçim yapmak zorunda kalacaksınız. Ya kendinize af çıkaracaksınız ya da Jack Smith’i kovmak zorunda kalacaksınız. Hangisini yapacaksınız?” şeklindeki sorusunu iletti. Trump, Jack Smith’i “hilekar” olarak nitelendirerek, kendisini “iki saniyede kovacağını” ifade etti. Bu konunun başkanlık görevine başladığında “ele alınacak ilk meselelerden biri” olacağını belirtti.

Seçim Sonuçlarına Müdahale Davası

Donald Trump, 6 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşen Kongre baskını ve 2020 başkanlık seçim sonuçlarına müdahale girişimi dolayısıyla özel savcı Jack Smith’in Ağustos 2023’te açtığı ceza davasında, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti. Trump, 6 Ocak olayları sırasında Beyaz Saray’da bulunduğunu ve başkan olarak “dokunulmazlık” hakkına sahip olduğunu savunarak, davanın düşürülmesi talebiyle Temyiz Mahkemesi’ne başvurmuştu.

ABD Yüksek Mahkemesi, 1 Temmuz’da Trump’ın 6 Ocak Kongre baskını ile ilgili rolü ve 2020 seçimlerine müdahale iddiaları konusunda “bazı konularda dokunulmazlık” hakkına sahip olduğuna hükmetti. Mahkeme, 3’e karşı 6 oyla Trump’ın resmi eylemleri nedeniyle kovuşturmaya karşı dokunulmazlık hakkına sahip olduğunu, ancak bu dokunulmazlığın özel davranışları için geçerli olmadığını belirtti.

Ayrıca, savcı Jack Smith’in 2 Ekim’de Trump’ın “işlediği suçların büyük ölçüde özel alana girdiğini” savunan yeni bir iddianame hazırladığı ve Trump’ın “diğer tüm vatandaşlar gibi yargılanması gerektiğini” söylediği haberlerde yer aldı. Yargıç Tanya Chutkan, Trump’ın ekibine 7 Kasım’a kadar Smith’in iddianamesine yanıt vermesi için süre tanıdı. Her iki tarafın savunmalarını inceleyecek olan Yargıç, Trump’ın yargılanıp yargılanmayacağına karar verecek.

Kaynak: Sözcü

Trump, Radyo Programında Jack Smith Hakkında Açıklamalarda Bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!