1. Haberler
  2. Dünya
  3. Trump’ın Minnesota Mitingi İçin Borçları Ödenmedi

Trump’ın Minnesota Mitingi İçin Borçları Ödenmedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trump’ın Minnesota Mitingi İçin Borçları Hala Ödenmedi

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’ın kampanya sorumlularının, Minnesota eyaletinin St. Cloud kentinde düzenlenen miting için yapılan yaklaşık 209 bin dolarlık harcamaya ait borcunu henüz ödemediği bildirildi. Yerel Minnesota Star Tribune gazetesinin St. Cloud kenti yetkililerine dayandırdığı habere göre, Trump’ın kampanya ekibi, 27 Temmuz’da St. Cloud Eyalet Üniversitesinde gerçekleşen mitingin faturasını, son ödeme tarihi 10 Ekim olmasına rağmen, hala ödememiş durumda.

Haberde, söz konusu yaklaşık 209 bin dolarlık faturanın kampanya sorumlularına ikinci kez iletildiği, ancak bu konuda herhangi bir yanıt alınamadığı ifade ediliyor. Faturada yer alan harcama kalemleri ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Polis masrafları: yaklaşık 63 bin dolar
  • Üniversite kampüsü yakınındaki inşaat projesinde yapılan değişiklik masrafları: yaklaşık 62 bin dolar
  • Kamu hizmetleri: yaklaşık 60 bin 500 dolar
  • İtfaiye hizmetleri: yaklaşık 21 bin dolar
  • Bilgi teknolojileri masrafları: yaklaşık 2 bin dolar

Kent yetkililerinden Matt Staehling, Beyaz Saray’dan yapılan resmi ziyaretler için fatura kesilmediğini belirtirken, seçim kampanyaları ve şehir hizmetleri gerektiren diğer etkinlikler için fatura kesilmesinin gerektiğini vurguladı. Trump’ın kampanya ekibinden ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ayrıca, NBC News‘e konuşan Erie, El Paso, Spokane ve Mesa kentlerinden yetkililer, düzenledikleri mitinglerdeki harcamalar nedeniyle Trump kampanyasının kent yönetimlerine 750 bin dolardan fazla borcu olduğunu ifade etti. Trump kampanyasına kesilen faturalarda harcamaların büyük çoğunluğunun, yerel kolluk kuvvetleri ve ilk müdahale ekiplerinin masrafları kaleminde yer aldığı belirtildi.

Kaynak: Sözcü

Trump’ın Minnesota Mitingi İçin Borçları Ödenmedi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!