1. Haberler
  2. Dünya
  3. Trump’ın Savunma Projesi ve Porto Riko Tepkileri

Trump’ın Savunma Projesi ve Porto Riko Tepkileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trump’tan Yeni Savunma Projesi ve Porto Riko Tepkileri

ABD’de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, İsrail’in ünlü “Demir Kubbe” sistemine benzer, devasa bir savunma kalkanı inşa etme sözü verdi. Bu açıklamayı, New York’un ikonik mekanlarından Madison Square Garden’da düzenlenen seçim mitinginde yaptı. Seçilmesi durumunda, “ABD’nin üzerine bir kubbe inşa edeceklerini” belirten Trump, “Tamamen ABD’de üretilen devasa bir savunma kalkanı inşa edeceğiz ve bunların çoğu burada, New York’ta üretilecek.” ifadelerini kullandı.

Ancak mitingde Trump’ın yanında yer alan komedyen Tony Hinchcliffe’in Porto Riko’yu “yüzen çöp adası” olarak nitelendirmesi büyük tepkilere yol açtı. Hinchcliffe, mitingdeki konuşmasında, “Bunu biliyor musunuz bilmiyorum ama şu anda okyanusun ortasında tam anlamıyla yüzen bir çöp adası var. Sanırım adı Porto Riko.” şeklinde ırkçı bir şaka yaptı. Bu skandal ifadesine karşı birçok ünlü isim sosyal medya üzerinden sert tepkiler gösterdi.

  • Bad Bunny: Porto Rikolu rapçi, ırkçı şakanın ardından yaptığı paylaşımda, Demokrat aday Kamala Harris’i desteklediğini belirterek, bu seçimde Porto Riko için “tehlikede olan çok şey olduğunu” vurguladı.
  • Luis Fonsi: “Despacito” adlı hit şarkısıyla tanınan Porto Rikolu sanatçı, Hinchcliffe’in şakasının “ırkçı” olduğunu ifade etti.
  • Ricky Martin: Porto Rikolu pop ikonu, bu tür bir ifadenin kendisini rahatsız ettiğini belirterek Harris’e desteğini yineledi.

Tepkilerin artmasının ardından Trump’ın Sözcüsü Danielle Alvarez, “Bu şaka, Başkan Trump’ın ya da kampanyanın görüşlerini yansıtmamaktadır.” şeklinde bir açıklama yaparak durumu yatıştırmaya çalıştı.

Kaynak: Sözcü

Trump’ın Savunma Projesi ve Porto Riko Tepkileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!