1. Haberler
  2. Dünya
  3. Trump’ın Seçim Kampanyasında Askeri Destek Talebi

Trump’ın Seçim Kampanyasında Askeri Destek Talebi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkanlık yarışı sırasında suikast girişimine maruz kalan Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump‘ın, “İran tehdidi”ni gerekçe göstererek seçim sürecinde kullanmak amacıyla askeri uçak ve araç talep ettiği iddia edildi. Amerikan Washington Post (WP) gazetesinde yer alan bu iddia, Trump’ın seçim kampanya ekibi ile ABD Gizli Servisi arasındaki yazışmalara dayanıyor. Bu yazışmalar, Trump’ın “İran’ın kendisine suikast düzenleme olasılığı” konusundaki endişelerini gün yüzüne çıkarıyor.

WP’nin haberine göre, Trump’ın seçim kampanya ekibinin menajeri Susie Wiles, Gizli Servis Direktörü Ronald Rowe‘a gönderdiği e-postalarda, “Trump’ın seçim gezilerinde kullanılmak üzere askeri uçak ve araç” talebinde bulundu. Ekibin açıklamalarına göre, “İran’ın kendisine yönelik halen bir suikast girişiminde bulunabileceği” yönünde hükümetten aldıkları brifing üzerine, bu tehdit karşısında Gizli Servis’ten askeri destek talep ettikleri belirtildi.

Haberde, Cumhuriyetçi adayın kampanya ekibinin, Trump’ın mitinglerinin gerçekleştirileceği bölgelerde ek uçuş yasakları ve ek olarak Trump ile ekibi için balistik özelliklere sahip özel cam koruyucular talep ettiği kaydedildi. Ayrıca, ABD tarihinde seçim kampanya döneminde askeri uçak kullanan bir aday bulunmadığına dikkat çekildi.

Eski ABD Başkanı Trump, 13 Temmuz tarihinde Pennsylvania’daki bir miting sırasında suikast girişimine uğramış, bu olayda kulağından yaralanarak kurtulmuştu. Olay sırasında Trump’a ateş eden kişinin ise öldürüldüğü belirtiliyor.

Kaynak: Sözcü

Trump’ın Seçim Kampanyasında Askeri Destek Talebi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!