1. Haberler
  2. Spor
  3. TSYD’ye Kayyum Atandı: Oğuz Tongsir’in İtiraz Süreci

TSYD’ye Kayyum Atandı: Oğuz Tongsir’in İtiraz Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TSYD’ye Kayyum Atandı

Türkiye Spor Yazarları Derneği’ne (TSYD), Mayıs ayında gerçekleşen Olağan Seçimli Genel Kurul’daki usulsüzlük iddiaları neticesinde kayyum atandığı bildirildi. İstanbul’da düzenlenen bu seçimli genel kurulda, Anadolu’dan katılan üyelerin oy kullanma sürecine dair ortaya atılan usulsüz davet iddiaları, seçim sonuçlarının meşruiyetini sorgulatmaya başladı.

Seçimde başarısız olan bir grup, sosyal medya aracılığıyla dile getirdikleri şikayetlerle durumu daha da gündeme taşıdı. Bu gelişmeler üzerine İçişleri Bakanlığı, duruma müdahale ederek kapsamlı bir soruşturma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda iki ihtimal öne çıktı: Mevcut Başkan Oğuz Tongsir ya görevine iade edilecek ya da dernek, yeni seçimler düzenlemek zorunda kalacak.

Oğuz Tongsir’in, kendisi hakkında başlatılan soruşturmalara itirazları devam ederken, son kararın sürecin tamamlanmasının ardından açıklanacağı ifade ediliyor. TSYD Başkanı Oğuz Tongsir, üyelere gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı:

Değerli üyem, seçimi kaybetmiş bazı kişilerin sosyal medya üzerinden yaptığı asılsız ihbarlar nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından geçici bir süreliğine TSYD Başkanlığı’ndan uzaklaştırılmış bulunuyorum.
Derneğe kayyum atanmıştır. Anadolu’dan gelen gazeteci arkadaşların usulsüz bir şekilde Genel Kurul’a davet edildiği ve bu şekilde seçimi kazandığım iddia edilmektedir. Hiçbir üyemiz satın alınamaz, oyunu peşkeş çektirmez. Anadolu’dan başlayan bu hamleyi çekemeyenler sonunda gereken dersi alacaktır. Bu kısa süreçte yine Levent’te olacağımı bilmenizi isterim. Biz seçimle geldik, seçimle gideriz. Sevgi ve saygılarımla.

Kaynak: Sözcü

TSYD’ye Kayyum Atandı: Oğuz Tongsir’in İtiraz Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!