1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tüm Emeklilerin Sendikası’ndan Ankara Yürüyüşü

Tüm Emeklilerin Sendikası’ndan Ankara Yürüyüşü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm Emeklilerin Sendikası, 27 Ekim tarihinde başlattığı büyük Ankara Yürüyüşü ile sesini duyurmaya devam ediyor. Yürüyüşün bir parçası olarak, İzmir şubeleri çeşitli ilçelerde ‘insan zinciri’ eylemi düzenleyerek emeklilerin taleplerine dikkat çekti. Emekliler, önceki gün Foça’da başlayan yürüyüşlerini bugün Karşıyaka’da ve ardından Konak’ta sürdürdü. Konak İskelesi önünde bir araya gelen kalabalık, yoksulluğa karşı ve insanca bir yaşam talebiyle iktidara seslenerek birlikteliklerini gösterdi.

Konak Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından, emekliler Konak Metro’ya doğru yürüyüşe geçti. Açıklamayı, Tüm Emeklilerin Sendikası Konak Şube Başkanı Fadıl Gezen yaptı. Gezen, emeklileri ve tüm emekçileri 2 Kasım’da Ankara’da yapılacak büyük yürüyüşe davet etti.

İktidarın Yoksulluk ve Sefalet Politikaları

İktidarın Yoksulluk ve Sefalet Politikaları

Fadıl Gezen, emeklilerin yaşadığı yoksulluk ve sefaletin iktidarın politikaları sonucunda ortaya çıktığını vurguladı. Gezen’in açıklamalarından bazı önemli noktalar şunlardır:

  • “Türkiye’ye dalga dalga yayılacak bir çığlık atmaya çalışıyoruz.” Bu eylemin amacının, 2-3 Kasım’da Ankara’da yapılacak olan merkez temsilciler kuruluna önerilerini taşımak ve kitlesel bir şekilde sokaklara inmek olduğunu ifade etti.
  • “Tek adam rejimine ‘duyun bizi’ diye haykırıyoruz.” Emeklilerin, günlük zorunlu ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandığını belirtti.
  • “Bu yıl sefaleti bize yaşatanların iktidarının altında yaşamak istemiyoruz.” Emeklilerin, insanca yaşamak için haklarına sahip çıkmaları gerektiğini dile getirdi.

Bütçe Eleştirisi ve Talepler

Gezen, 2025 yılı bütçesinin de eleştirisini yaparak, bütçenin halk için değil, zenginler ve patronlar için hazırlandığını söyledi. Bu konuda şu ifadeleri kullandı:

  • “Bu bütçeyi asla kabul etmeyeceğiz.” Bütçenin adil ve eşit esaslara göre hazırlanması gerektiğini vurguladı.
  • “Beş koldan zincir yürüyüşlerimizi başlatıyoruz.” Ülkenin dört bir yanından gelen emeklilerin, taleplerini bir araya getirerek iktidara seslerini duyuracaklarını belirtti.
  • “Dayanışma zamanı.” Emeklilerin birlik olup, taleplerini haykırması gerektiğini ifade etti.

Gezen, “Sizler olmadan hep bir eksik oluyoruz. Gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım.” diyerek tüm emeklileri ve destekçileri yürüyüşe katılmaya davet etti. Yürüyüş, emeklilerin hakları için verdikleri mücadelenin bir sembolü haline geldi.

Kaynak: Sözcü

Tüm Emeklilerin Sendikası’ndan Ankara Yürüyüşü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!