1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay’dan Hükümete Sert Mesajlar

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay’dan Hükümete Sert Mesajlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay’ın Açıklamaları

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Ankara’da düzenlenen “Zordayız, geçinemiyoruz” mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, “Bu alandan hükümete, ülkeyi yönetenlere tekrar sesleniyorum. Bizi yok saymayın. Biz bu ülkenin yüzde 60’ıyız. Biz sizin oy makineniz değiliz. Ayağınızı denk alın. Biz her defasında sandığa gidip size oy vermek zorunda değiliz” dedi.

Mitingin Detayları

Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından düzenlenen bu miting, Ankara Anadolu (Tandoğan) Meydanı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, EMEK Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca gibi isimlerin yanı sıra EMEK Partisi Genel Başkanı Seyit Arslan ve Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt da katılarak destek verdi.

İş Yerlerinde Huzursuzluk

Atalay, mitingde iş yerlerinde ve evlerde huzursuzluk yaşandığını belirterek, “İş yerlerinde bırakın bir ayı, bir hafta bile geçinemezsiniz” ifadesini kullandı. Ayrıca, emekliler, taşeron işçiler ve staj mağdurlarının sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı. Atalay, “Bu ülkede kadınlar özgürce sokaklarda dolaşsın, kadın cinayetlerine son verilsin. Tarım işçileri traktör üstünde can veriyor. Bu da bizim sorunumuz. Biz artık tüm bu sorunlara karşı hükümetten çözüm bekliyoruz, cevap değil” dedi.

Asgari Ücret ve Çalışma Koşulları

Asgari ücret görüşmelerinin önümüzdeki günlerde başlayacağını hatırlatan Atalay, “Orada dört işçimiz olacak. Onlar ne diyorsa harfiyen uyacağız. Örgütlendiğimiz zaman bizleri kapının önüne koyuyorlar. Öyle bir kanun çıkarın ki işçinin lehine olsun. Mahkemeler 7 yıl sürüyor, arada ne işçi kalıyor ne sendika” şeklinde konuştu. Atalay, hükümete seslenerek, “Bizi vicdansız işverenin eline bırakmayın” çağrısında bulundu.

Hükümete Tepkiler ve İhtiyaçlar

Atalay, iş kazalarının her gün artarak devam ettiğini ve bu duruma bir an önce son verilmesi gerektiğini ifade etti. Son günlerde yaşanan olayları da eleştirerek, “Çocukları öldürenler, atları kesip bize yedirenler var. Buna dair acilen adım atılmalı. Bu restoranlara gitmeyin, boykot edin. Aylardır alanlarda, iş yerlerinde bugün de buradayız. Bizi duyun, bizi yok saymayın, yarın bunun bedelini ödersiniz” dedi.

İşçi Tepkileri ve Sarı Sendika Eleştirisi

Türk-İş tarafından düzenlenen mitingde bazı işçilerin, Atalay konuşma yaparken yuhaladığı gözlemlendi. İşçilerin “Sarı sendika istemiyoruz” yazılı dövizler taşıdığı dikkat çekti. Atalay’ın yuhalanmasının ardından bazı işçiler “İşte Başkan, işte sendika” sloganları atarak destek verdiler.

Kaynak: Sözcü

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay’dan Hükümete Sert Mesajlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!