1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk-İş’in ‘Zordayız, Geçinemiyoruz’ Mitingi Ankara’da Gerçekleşti

Türk-İş’in ‘Zordayız, Geçinemiyoruz’ Mitingi Ankara’da Gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk-İş’in “Zordayız, Geçinemiyoruz” Mitingi

Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından Ankara’da düzenlenen “Zordayız, geçinemiyoruz” mitingi, kalabalık bir katılımla başladı. Türk-İş’e bağlı sendikalar ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce işçi, vergide adalet talebi ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi amacıyla bir araya geldi. Miting, Anadolu (Tandoğan) Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Miting alanında, işçiler çeşitli dövizler taşıyarak taleplerini dile getirdi. Göz kamaştıran pankartlar arasında, “Ağır vergi yükü kaldırılsın”, “Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz”, “Kamu işçisi çözüm istiyor”, “İşçiler yine vergi şampiyonu”, “Kadro hakkımız engellenemez”, “Brütten net’e çakılıyoruz”, “Verilen sözler tutulmalı” gibi ifadeler yer aldı. İşçiler ayrıca, “Direne direne kazanacağız” ve “Vergide adalet istiyoruz” sloganları atarak birlik ve dayanışma mesajı verdiler.

“Kimseden Sadaka İstemiyoruz”

Mitingde programı sunan Türk-İş İstanbul Temsilcisi Halil Baki Erdal, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Bizi görmeyenlere, bizi duymayanlara karşı ‘biz buradayız’ demek için toplandık. Ülkenin dört bir yanında hak arayan işçi sınıfı için buradayız. Biz kimseden sadaka istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Türkiye’de çalışma saatinin ortalaması 65 saatken, dünyada bu rakam 45 saat. Yazıklar olsun. Verdiğiniz maaş yetmiyor, yetmiyor,” ifadelerini kullandı.

Erdal, son günlerde artan kadın cinayetlerine de dikkat çekerek, “Kadın cinayetlerine ‘yeter artık’ diyoruz. Lafa geldiğinde, ‘kadına el kalkmaz’ deniliyor ama kadın cinayetleri bitmiyor. Çocuk cinayetlerine de dur demek zorundayız,” şeklinde konuştu.

Bu miting, işçilerin hakları için verdikleri mücadelenin bir sembolü olmasının yanı sıra, toplumun dikkatini çeken önemli bir sosyal sorunun da altını çizmektedir.

Kaynak: Sözcü

Türk-İş’in ‘Zordayız, Geçinemiyoruz’ Mitingi Ankara’da Gerçekleşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!