1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Lirasındaki Değer Kaybı ve Emeklilik Sistemi Üzerindeki Etkileri

Türk Lirasındaki Değer Kaybı ve Emeklilik Sistemi Üzerindeki Etkileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda Türk lirasında yaşanan ciddi değer kaybı, emeklilik sisteminde kayda değer bozulmalara yol açtı. Yüksek enflasyon karşısında alım güçlerini kaybeden milyonlarca emekli, bir yandan da sistemdeki dengesizlikler nedeniyle benzer maaş seviyelerine düşmeye başladı. Türkiye’deki yüksek enflasyon, her yıl ‘en düşük emekli maaşı’ alanların sayısının artmasına neden olurken, ortalama emekli maaşları da düşmeye devam ediyor.

Bu durum, özellikle yüksek prim gün sayısına sahip emekliler arasında büyük bir memnuniyetsizlik ve isyan yaratırken, iktidara yakın medya organları tarafından emekli maaş hesaplama sisteminde değişiklik yapılacağına dair çıkan iddialar, milyonlarca emekliyi heyecanlandırdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın Açıklamaları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik sistemine ilişkin tartışmalı düzenleme iddialarına kesin bir şekilde kapı kapatarak, “Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde bu tür konular sıklıkla gündeme gelebiliyor. Ancak emeklilik sistemiyle çok fazla oynamayı düşünmüyoruz. Daha önce de benzer durumlarla karşılaştık. Bakanlıklarımızın bu konuda hassasiyetle çalıştıklarını biliyorum. Burada konuyu ince eleyip sık dokumak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Emeklilerin yaşadığı maddi zorlukların ve sistemdeki bozulmaların çözümü için daha kapsamlı ve sürdürülebilir politikaların geliştirilmesi gerektiği, toplumun her kesiminden gelen ortak bir talep olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Sözcü

Türk Lirasındaki Değer Kaybı ve Emeklilik Sistemi Üzerindeki Etkileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!