1. Haberler
  2. Spor
  3. Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı, Ukrayna ile Tarihi Play-off Maçlarına Hazırlanıyor

Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı, Ukrayna ile Tarihi Play-off Maçlarına Hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı, Ukrayna ile Tarihi Maçlara Hazırlanıyor

Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası 1. play-off turunda Ukrayna ile yapacağı kritik maçlar öncesi medya günü etkinliğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Medya günü, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerinde gerçekleştirildi. Etkinliğe milli takım teknik direktörü Necla Güngör Kıragası ve takım oyuncuları katıldı.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Kıragası, 25 ve 29 Ekim tarihlerinde oynanacak karşılaşmalar sonucunda Ukrayna’yı elemeyi hedeflediklerini belirtti. “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, Cumhuriyet kadınlarının en güzel sonucu alarak ülkesini onurlandıracağını ve gururlandıracağını düşünüyorum. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizim için en büyük baskı, ülkemizi gururlandırmak isteyen kadınlar olarak sahaya çıkmak.” ifadelerini kullandı.

Kıragası, Ukrayna karşısında “tarihi” maçlar oynayacaklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

  • “25 Ekim’de çok önemli bir play-off maçına çıkacağız. Rakibimiz Ukrayna.”
  • “Sonrasında da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ikinci maçımız için Moldova’da olacağız.”
  • “C Ligi’nde başlayan süreçte 6 maçta hiç gol yemeden birinci olarak grubu tamamladık.”
  • “B Ligi’nde ise 3. sırada girdiğimiz grubu ikinci sırada tamamlayarak play-off’a kalma başarısı elde ettik.”
  • “Play-off’ta da ülkemizi en iyi şekilde temsil edip Ukrayna’yı eleyerek play-off 2. turuna adımızı yazdırmak istiyoruz.”
  • “Play-off 2. turunda Belçika-Yunanistan galibiyle karşılaşarak Avrupa Şampiyonası’na katılma hedefiyle Kadın Milli Takım tarihinde bir ilki gerçekleştirmek için sahaya çıkacağız.”

Kıragası, son zamanlarda kadına ve çocuğa karşı duyulan olumsuz haberlerin kendilerini derinden etkilediğini belirterek, “Bu haberler bizleri çok etkiliyor. Kendi takımım adına ve kişisel olarak üzerimizde büyük bir sorumluluk olduğunu düşünüyoruz. Türk kadını olarak ne kadar başarılı olursak, bu engellerin ve kötü haberlerin ortadan kalkacağına inanıyoruz. Bu sorumlulukla sahaya çıkacağız.” dedi.

Kıragası, “Attığımız her gol, her mücadele, kız çocuklarına ve kadınlara birer mesaj olarak ulaşacak. Hem umut olmak istiyoruz hem de biz kadınların ötekileştirilmeden, hiç kimsenin namus meselesi olmadan, bir birey olarak çok güzel bir şekilde yaptığımız işleri yapma hakkımız var. Bunun için de mücadele vereceğiz. Emin olun 14 Ekim’den beri bunları konuşuyoruz ve düşünüyoruz. 25 Ekim’de sahaya çıkan oyuncularımın çok güzel bir mesaj vereceğini düşünüyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: Sözcü

Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı, Ukrayna ile Tarihi Play-off Maçlarına Hazırlanıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!