1. Haberler
  2. Spor
  3. Türkiye A Milli Takımı İzlanda’yı 2-1 Yenerek Maçı Çeviriyor

Türkiye A Milli Takımı İzlanda’yı 2-1 Yenerek Maçı Çeviriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye A Milli Takımı’nın İzlanda ile Maçı

UEFA Uluslar B Ligi 4’üncü Grup’taki 4’üncü maçında Türkiye A Milli Futbol Takımı, İzlanda’ya konuk oldu. Maçın hemen başlama düdüğünden sonra, 3. dakikada İzlanda’nın Orri Oskarsson’un kaydettiği golle, Türkiye yenik duruma düştü. İlk yarı, bu golle 1-0’lık skorla tamamlandı.

İkinci yarıya baskılı başlayan Türkiye, 53. dakikada penaltı kazandı. Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu, yaptığı vuruşta topu ağlarla buluşturdu. Ancak, Hakan’ın vuruş sırasında ayağının kayması nedeniyle çift ayakla penaltıyı kullandığı gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı. Maç, direkt serbest vuruş ile devam etti.

Hakan Çalhanoğlu, 67. dakikada bir kez daha penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına geçti. Bu sefer hata yapmayan yıldız futbolcu, Türkiye’yi 2-1 öne geçiren golü ağlara yolladı. Bu gol, Türkiye’nin maçı çevirmesine yardımcı oldu.

Geçtiğimiz Sezon da Raschica Benzer Bir Durumla Karşılaştı

Geçen sezon, Beşiktaş ile Antalyaspor arasında oynanan bir maçta benzer bir olay Milot Raschica’nın başına gelmişti. Karşılaşmanın 90+5. dakikasında kazanılan penaltı vuruşunu kullanan Raschica, topu ağlara göndermeyi başardı. Ancak vuruş sırasında top, Raschica’nın iki ayağına da çarpınca gol iptal edildi ve hakem endirekt vuruşu işaret etti.

Kaynak: Sözcü

Türkiye A Milli Takımı İzlanda’yı 2-1 Yenerek Maçı Çeviriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!