1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye Belediyeler Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Türkiye Belediyeler Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), ‘Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı Ankara’da gerçekleştirdi. Toplantıya, TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB Encümen üyeleri, çeşitli belediye başkanları ve meclis üyeleri katılım gösterdi. Toplantıda, 2025-2029 stratejik planı, Birlik Teşkilat Yönetmeliği, 2025 Yılı Mali Bütçesi ve 2025 yılı performans programı gibi önemli konular üzerinde kararlar alındı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İmamoğlu, değişen dünyada kamu yönetimindeki gelişmelere dikkat çekerek, “Bilgimizi, tüm bu kavramlarla bir havuzda toplayarak, birliğimizin kurumsallaşma çalışmalarına hep birlikte hız veriyoruz. Birliğimizi, kurumsal kapasite anlamında yeni bir döneme kavuşturmayı hedefleyerek güçlendiriyoruz. Ayrıca, alınacak kararlarla paydaşlarımızı sürecin içine katarak, çoğulcu bir şekilde etkin komisyonlar oluşturarak Türkiye’nin yerel demokrasisini güçlendirme noktasında ilerici adımlar atmanın başlangıcını hep birlikte yapıyoruz” dedi.

“Mesele Parti Meselesi Değil, Sistem Meselesidir”

İmamoğlu, Türkiye’nin yerel yönetimlerdeki geleceğine yön verme ve ışık tutma misyonunu Türkiye Belediyeler Birliği’nin üstlendiğini vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

  • “Belediyelerimizin hizmet sağladığı alanların genişlediğini ve daha da genişleyeceğini görüyoruz. Hizmet çeşitliliğimiz artarken, hepimiz kendi alanlarımızda uzmanlıklarımızı artırıyor ve büyütüyoruz.”
  • “Halkımızın belediyelerden artan beklentilerini karşılamaya çalışırken, bir yandan da finansal sorunlarla mücadele ediyoruz. Anayasamızdaki ‘Mahalli idarelere görevleriyle orantılı’ gelir kaynakları sağlanır hükmüne ters düşen bir gelir açmazına doğru sürüklendiğimiz gerçeğini hepimiz yakından yaşıyoruz.”
  • “Neredeyse tüm belediyelerimiz, merkezi yönetimin idari ve mali anlamda artan kıskaç girişimlerini de yaşıyor. Tasarruf tedbirleri, SGK ve vergi borcu tahsili, su kanunu, hayvanları koruma kanunu gibi birçok düzenlemenin bütün yetkilerini yerel yönetimlere aktarırken, finansal açıdan hiçbir ilave katkı sunmadan bu süreçleri yerel yönetimden bekleyen bir dönemle karşı karşıyayız.”

İmamoğlu, “Mesele parti meselesi değil, mesele sistem meselesidir. Bu nedenle izlenen yöntem, halkın gerçekleriyle örtüşmüyor. Bu anlayış, ülkemiz adına arzu ettiğimiz demokrasiye de aykırıdır.” şeklinde ekledi.

“İnovatif Bir Metotla Yolumuza Devam Edeceğiz”

İmamoğlu, TBB’nin yeni bir misyon ve vizyon geliştireceğini belirterek, “Amaç ve hedeflerimiz, yönetim anlayışımız doğrultusunda, paydaşlarımızın önerileriyle oluşturulmuş, gelişime açık ve inovatif bir metotla yolumuza devam edeceğiz. 2025 yılı performans programı ile birliğimiz için bilimsel ölçütler geliştirdik. Bütçemize belediyelerimiz için araç ve malzeme desteğinin yanı sıra, proje bazlı farklı olanakları sağlayıcı araştırmalarımızı sürdürüyoruz.”

Özellikle Avrupa Birliği ve dış dünyayı önemsediğimizi vurgulayan İmamoğlu, “Bu amaçla Brüksel’de bulunan ofisimizin daha önce oluşmamış olan hukuki alt yapısını güçlendirerek, yapısal ve kurumsal anlamda Türkiye’mizi orada temsil eden ve oradaki gündemleri ülkemizle eşleştiren bir çalışma ortamı oluşturacağımızı paylaşmak istiyorum.” dedi.

Kaynak: Sözcü

Türkiye Belediyeler Birliği Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!