1. Haberler
  2. Spor
  3. Türkiye Cimnastik Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Türkiye Cimnastik Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cimnastik Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulu

Türkiye Cimnastik Federasyonu, 6. Olağan Genel Kurulu ve 5. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nı başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Bu önemli olayda, Suat Çelen yeniden başkanlık görevine seçilerek güven tazeledi. Genel kurula, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır, Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Morinari Watanabe ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Al-Tabba gibi önemli isimlerin yanı sıra federasyon yetkilileri ve diğer ilgili katılımcılar da iştirak etti.

Mevcut başkan Suat Çelen, 170 delegenin oy kullandığı seçimde tek aday olarak yer aldı. Oyların 159’unu alarak, yeniden federasyon başkanlığına getirildi. Divan başkanlığını Abdullah Albunar’ın üstlendiği genel kurulda, federasyonun yönetim ve denetim kurulu raporları da onaylandı.

Suat Çelen’in başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor:

  • Ahmet Çotuk
  • Cumhur Özçelik
  • Deniz Varol
  • Hakan Ünal
  • İsmail Göktekin
  • Mehmet Günbaş
  • Nataliya İmga
  • Onur Çağlar
  • Tolga Atıcı
  • Yasemin Üner

Başkan Suat Çelen’in Açıklamaları

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, genel kurulda gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili kapsamlı bir sunum yaptı. İlk adaylığı sırasında delegelere bazı vaadlerde bulunduğunu hatırlatan Çelen, “Bugün gururla söylüyorum ki birçok hayal gerçeğe dönüştü. Sahada ter döken her sporcu, verdiği emeğin karşılığını başarılarla aldı. Hep birlikte büyük adımlar attık, imkansız görünen birçok şeyi başardık. Ancak biliyorum ki daha yapacak çok işimiz ve ulaşacak çok hedefimiz var.” ifadelerini kullandı.

Yakaladıkları tarihi başarılardan duyduğu memnuniyeti vurgulayan Çelen, sözlerine şöyle devam etti: “Bu başarıyı sadece burada bırakmayacağız. Ritmik cimnastikte ve trambolin cimnastikte de olimpiyatlara katılmayı hedefliyoruz. Türk cimnastiği, olimpik branşlarının hepsinde sahne alacak ve bu başarıya hep birlikte tanıklık edeceğiz. Avrupa’da en başarılı federasyon olduk, hatta dünyada da en hızlı çıkış yapan ve büyüyen federasyon konumundayız. Üç dünya şampiyonu, iki dünya ikincisi çıkardık. Bunlar, tarihimizde daha önce olmayan başarılar. İlk defa olimpiyat oyunlarında bir olimpiyat madalyası ve takım kotası kazandık. Aynı zamanda sayısını hatırlayamadığım kadar çok Avrupa madalyası da elde ettik. Bu heyecan ve istekle, bu süreçte bu güzel sporumuzu ülkemizin 81 iline yaymayı başardık, hatta birçok ilçeye ulaşmayı da sağladık. Bu camiada adaylık için başka bir ismin çıkmaması, hepinizin bana ve bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalara duyduğu güvenin bir göstergesi. Bunun için sizlere minnettarım. Ancak bu, benim için bir rahatlama değil, aksine daha fazla sorumluluk yükleyen bir durum. Çünkü sizlerin güvenini boşa çıkarmamak ve bu federasyonu bir adım daha ileriye taşımak zorundayız.”

Kaynak: Sözcü

Türkiye Cimnastik Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!