1. Haberler
  2. Spor
  3. Türkiye Güreşi’nde Seçim Süreci ve Siyasi Çekişmeler

Türkiye Güreşi’nde Seçim Süreci ve Siyasi Çekişmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Güreşi’ndeki Kargaşa ve Seçim Süreci

Türkiye Güreşi’ndeki Kargaşa ve Seçim Süreci

Güreş, Türkiye’nin spor alanındaki en köklü ve prestijli branşlarından biri olarak öne çıkıyor. Ülkemizin olimpiyatlar tarihine baktığımızda, Paris 2024’teki büyük hayal kırıklığının ardından bir değişim rüzgarı esmesi bekleniyor. Ancak Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) 9 Kasım’daki genel kurulu öncesi kulisler oldukça karışık durumda. Özellikle siyasilerin bu branşa olan ilgisi, durumu daha da karmaşık hale getiriyor. AKP, MHP ve CHP arasında ciddi bir çekişme yaşanıyor. SÖZCÜ Spor olarak; Taha Akgül, Selçuk Çebi ve Tevfik Odabaşı’nın başkan adayı olduğu seçimli genel kurul öncesi gelişmeleri ve kulislerdeki konuşmaları detaylı bir şekilde incelemeye alıyoruz.

TAHA AKGÜL FAVORİ AMA…

TGF Ana Statüsü’nde yer alan bir madde, “Federasyonda maaşlı veya ücretli çalışanlar ile genel kurulun yapılacağı tarihten geriye doğru en az 1 yıl önce faal sporculuğu, hakemliği veya antrenörlüğü bırakmamış kişiler genel kurul üyesi olamazlar” ifadesini içeriyor. Bu madde nedeniyle Akgül’ün yarışa giremeyeceği konuşulsa da, “Adayın genel kurul üyesi olması gerekmiyor” görüşü yaygınlık kazanmış durumda. Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın, Akgül’ün adaylığına karşı çıktığı belirtiliyor. Akgül’ün, ASKİ Spor’u bünyesinde barındıran Ankara’nın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile çekilen fotoğrafının AKP kulislerinde dolaştığı ve hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gösterildiği iddia ediliyor.

(Taha Akgül’ün bu fotoğrafı siyasi malzeme olarak kullanıldı. Rıza Kayaalp ve Yasemin Adar ile birlikte yola çıkan Akgül, adaylığını açıkladığı toplantıda Mansur Yavaş’ın da kendisine destek verdiğini ifade etmişti.)

ATATÜRK NİYE KALDIRILDI?

AKP’ye yakın kulüplerin, Selçuk Çebi’nin desteklenmesi konusunda baskı yaptığı söyleniyor. Odabaşı’nın adaylığını açıkladığı toplantıda, TSYD Ankara Şubesi’ndeki Atatürk fotoğrafının neden kaldırıldığı ve bunun kimler tarafından yapıldığı hala bilinmiyor. Mevcut başkan Şeref Eroğlu’na MHP kanadının “Aday olma” baskısı yaptığı, eski milli güreşçinin 28 Ekim’e kadar bekleyeceği ve son kararını vereceği, ancak Akgül’ü destekleyeceği konuşuluyor.

GÖZLER YERLİKAYA’DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Hamza Yerlikaya’nın, seçimde etkin bir rol oynaması bekleniyor. Ancak Yerlikaya’nın hangi adayı (Akgül veya Çebi) destekleyeceği konusunda farklı iddialar gündeme geliyor. Genel kurulun delege yapısında usulsüzlük yapıldığına dair iddialar üzerine, Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hakan Bebek’in başında olduğu kurul, kayyum sıfatıyla federasyonu aralık ayına ertelenen seçime götürmekle görevlendirildi.

(Taha Akgül)

VOLEYBOLDA DA KARIŞIKLIK VAR

Türkiye Voleybol Federasyonu’nda (TVF) genel kurul 18 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Mevcut başkan Mehmet Akif Üstündağ’ın tek aday olarak girmesi beklenirken, sürpriz bir şekilde Gökhan Dinçer’in de aday olduğu ortaya çıktı. Bu federasyonda da siyasi çekişmeler yaşanıyor. Çoğu Doğu ve Güneydoğu illerinden erkek takımlarına “Üstündağ’a oy vermeyin” baskısı yapıldığı iddiaları gündemde.

Türkiye Güreşi'nde Seçim Süreci ve Siyasi Çekişmeler

İKİ FEDERASYONA KAYYUM ATANACAK

Tekvando (20 Ekim) ve boks (12 Kasım) federasyonlarındaki seçim süreçlerinin kayyum yönetimi altında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, mevcut başkanlar Metin Şahin ve Eyüp Gözgeç’in adaylıklarını engellemek amacıyla iki federasyona da ‘usulsüzlüklerden dolayı’ kayyum atama kararı aldığı ileri sürüldü.

Kaynak: Sözcü

Türkiye Güreşi’nde Seçim Süreci ve Siyasi Çekişmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!