1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye ve BAE Arasındaki Ticaret İlişkileri Güçleniyor: Yeni Anlaşmalar Yolda!

Türkiye ve BAE Arasındaki Ticaret İlişkileri Güçleniyor: Yeni Anlaşmalar Yolda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ve BAE Arasındaki Ticari İlişkiler Güçleniyor

Bakan Bolat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Dubai Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali bin Raşid Lutah başkanlığındaki heyeti Bakanlıkta ağırladığını duyurdu. Bu önemli buluşma, iki ülke arasındaki ticaret ilişkilerini daha da derinleştirmek amacıyla gerçekleştirildi.

Bakan Bolat, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ikili ticaret hacminin geçen yıl bir önceki yıla oranla %107 oranında artarak 20 milyar doları aştığını vurguladı. Bu çerçevede, “İkili Ticaret ve Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması” çerçevesinde belirledikleri temel hedefin, ticaret hacmini önümüzdeki beş yıl içerisinde 40 milyar dolara çıkarmak olduğunu ifade etti.

Bolat, iki ülkenin enerji, savunma, otomotiv, dayanıklı tüketim malları, ilaç sektörü ve yeşil ile dijital endüstriler gibi çeşitli alanlarda yeni ortaklıklar kurma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Bu bağlamda, şunları kaydetti:

  • “Türk ve BAE’li şirketlerimiz, bu süreçte oynayacakları proaktif rol sayesinde ikili işbirliğimizin derinleşmesine ve ticari hedeflerimize ulaşmamıza önemli katkılar sağlayabilir.”
  • “Türkiye ve BAE’nin farklı alanlarda işbirliğini güçlendirmesi, hem ikili ilişkilerimize hem de bölgesel düzeyde yeni fırsatların ortaya çıkmasına katkıda bulunacaktır.”

Bakan Bolat, sözlerine son verirken, her iki ülke için de ticaretin artırılmasının ve yeni işbirliklerinin kurulmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Bu tür işbirliklerinin, iki ülkenin ekonomik büyümesine ve kalkınmasına katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Türkiye ve BAE Arasındaki Ticaret İlişkileri Güçleniyor: Yeni Anlaşmalar Yolda!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!