1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’de Gıda Denetimleri ve Bakan Yumaklı’nın Açıklamaları

Türkiye’de Gıda Denetimleri ve Bakan Yumaklı’nın Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de Gıda Denetimleri Gündemde

Türkiye, günlerdir Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” listesi üzerine yoğun bir tartışma yürütüyor. Bu liste, köfteye domuz eti ekleyenler, sucuğa at ve geyik eti karıştıranlar, çiğ adanaya kalp ilave edenler gibi çeşitli uygunsuzlukları içeriyor. Ancak bu süreçte gözlerin çevrildiği Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda denetimlerine dair yeni açıklamalarda bulundu.

“OKUL, YURT VE ETÜT MERKEZLERİNDE GIDA DENETİMİNE BAŞLADIK”

Yumaklı, Bakanlık Beştepe Kampüsü’nde düzenlenen ‘Dünya Gazetesi İklim Ekonomisi-Sürdürülebilir Tarım ve Su Kaynakları Yönetimi Zirvesi’nde önemli bilgiler paylaştı. Yumaklı’nın konuşmasında öne çıkan noktalar şunlardı:

  • Türkiye genelindeki yaklaşık 23 bin okul, yurt ve etüt merkezi gibi yerlerin yemekhane ve kantinlerinde denetim başlattık.
  • Bu denetimler 2 hafta sürecek ve 81 ilimizin tamamında yaklaşık 8 binden fazla gıda denetçimiz sahada olacak.
  • Denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen işletmelere en ağır cezaların uygulanacağı konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın.
  • Yıl boyunca süren denetimlerin yanı sıra, belirli dönemlerde yoğunlaştırılmış sektörel denetimler gerçekleştiriyoruz.
  • Çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak amacıyla yeni bir denetim süreci başlatmış bulunuyoruz.

Ayrıca, vatandaşlara bir çağrıda bulunan Yumaklı, gıda ile ilgili olumsuz bir durum tespit edenlerin, ALO 174 numaralı gıda hattı veya WhatsApp hattı üzerinden ihbarda bulunabileceklerini belirtti. “Unutmayalım ki en iyi denetçi, vatandaşın kendisidir” ifadesini kullandı.

‘SEKTÖRÜN TAMAMINI TÖHMET ALTINDA BIRAKMAK DOĞRU DEĞİL’

Yumaklı, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu sistemi, vatandaşlarımızın doğru, hızlı ve şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesi adına hayata geçirdik. Vatandaşlarımız, yeni sistemle ilgili memnuniyetlerini iletiyorlar. Bu anlamda farkındalık ve tüketici bilincinin artması bizleri de memnun ediyor. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki, yayımlanan uygunsuzluklar nedeniyle gıda sektörümüzün tamamını töhmet altında bırakmak doğru değildir.”

Yumaklı, amacın gıda üretimi ve satışı yapan firmaların ve toplu tüketim yerlerinin kendilerine çeki düzen vermeleri ve daha iyiye ulaşma konusunda çaba göstermelerini sağlamak olduğunu vurguladı. “Bu şekilde marka güveninin oluşması, firmalarımız için de büyük bir kazanım olacaktır. Ben bu çalışmalarımızda bize destek veren vatandaşlarımıza ve işini layıkıyla yapan firma ve işletmelere teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Sözcü

Türkiye’de Gıda Denetimleri ve Bakan Yumaklı’nın Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!