1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Türkiye’de Kış Saati Uygulaması ve Eğitimdeki Etkileri

Türkiye’de Kış Saati Uygulaması ve Eğitimdeki Etkileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de kış saati uygulamasının kaldırılması, saatlerin sabit kalmasına neden oldu. Bu durum, özellikle öğrenciler ve çalışanlar üzerinde olumsuz etkiler yaratmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu konuya yönelik bir genelge yayımlayarak 81 ilin valiliklerine ‘okul ve ders saati uygulaması’ hakkında bilgi verdi.

Okul Saatleri Değişti mi?

MEB’in yayımladığı genelgedeki bilgilere göre, okul saatleri doğrudan değişiklik göstermedi. Ancak valiliklere, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları konusunda gerekli önlemleri alma yetkisi verildi.

MEB Kış Saati İçin Genelge Yayınladı

Yayımlanan genelgede, gün ışığından daha fazla faydalanmak amacıyla mevcut yaz saati uygulamasının devam edeceği vurgulandı. Aynı zamanda, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde ders yılının 180 iş gününden az olmaması gerektiği belirtildi. İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleriyle ilgili olarak, ilgili mevzuat hükümleri detaylandırıldı. Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na dayanarak, illerde günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin valiliklere verildiği ifade edildi.

Yaz Saati ve Kış Saati Mesajı

Genelgede, yaz saati uygulamasının sürdürülmesi dolayısıyla ‘kış saati’ düzenlemesi talebinin il bazında değerlendirileceği hatırlatıldı. Valiliklerin yetkili olduğu bu konuda, gün doğumu ve batımı ile toplumsal koşullar göz önünde bulundurularak, okullardaki ders saatlerinin planlanması gerektiği vurgulandı. Öğrencilerin eğitim süreçlerini olumsuz etkilememek için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

Türkiye'de Kış Saati Uygulaması ve Eğitimdeki Etkileri

Kaynak: Sözcü

Türkiye’de Kış Saati Uygulaması ve Eğitimdeki Etkileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!