1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’de Taklit ve Tağşiş Ürünler Krizi

Türkiye’de Taklit ve Tağşiş Ürünler Krizi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde, Türkiye’de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı taklit ve tağşiş ürünler listesi gündeme damgasını vurdu. Bakanlık ekipleri, denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor ve bu süreçte milyonlarca işletmeyi tarayarak insan sağlığı açısından risk taşıyan ürünleri tespit ediyor. Güncellenen listelerde, çeşitli firmalarda bulunan ve sağlığa zararlı olduğu belirlenen ürünlere yer veriliyor.

Türkiye'de Taklit ve Tağşiş Ürünler Krizi

Özellikle, birçok işletmenin ‘tek tırnaklı eti’ olarak bilinen domuz, at ve eşek gibi hayvanların etlerini kullandığına dair bilgiler dikkat çekiyor. Bu liste, firmaların hangi şehirlerde bulunduğunu gösteren bir sınıflandırma ile sunuluyor.

İki Şehir Zirveye Yerleşiyor

Toplamda 600’ün üzerinde işletmenin yer aldığı bu listede, hileli ürünlerin en fazla kırmızı et bazlı gıda maddelerinde bulunduğu anlaşılmakta. Hangi şehirlerde vatandaşlara bu tür etlerin yedirildiği ise merak konusu haline geldi. 2 Ekim tarihinde yayımlanan ve hala güncellenmekte olan bu listede, domuz, at ve eşek eti satışında öne çıkan ilk il Adana oldu. Adana’da toplam 9 işletmede ‘tek tırnaklı hayvan eti’ tespit edildi. Bu ilimizi, 5 işletme ile Sakarya takip ediyor.

Türkiye'de Taklit ve Tağşiş Ürünler Krizi

Bu durum, halk sağlığını tehdit etmesi açısından büyük bir endişe yaratırken, tüketicilerin bu hileli ürünlerden korunması için daha fazla denetim ve bilgilendirme yapılması gerektiği vurgulanıyor.

Kaynak: Sözcü

Türkiye'de Taklit ve Tağşiş Ürünler Krizi

Türkiye’de Taklit ve Tağşiş Ürünler Krizi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!