1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’de Yenidoğan Çetesi Skandalı: Bebek Ölümleri ve İhmal İddiaları

Türkiye’de Yenidoğan Çetesi Skandalı: Bebek Ölümleri ve İhmal İddiaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de Yenidoğan Çetesi Skandalı ve Bebek Ölümleri

Türkiye, İstanbul’da patlak veren ve 12 bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan çetesi skandalıyla sarsıldı. Bu skandalın ardından, Şanlıurfa’daki bazı özel hastanelerde bebek ölümleri ile ilgili çeşitli ihmallerin olduğuna dair şikayetler artarak devam ediyor. Mehmet Yayğın isimli bir vatandaş, eşiyle birlikte doğum için gittiği Özel Meydan Hastanesi’nde, doğum öncesi sağlıklı olan bebeğinin solunum sıkıntısı nedeniyle kuvöze alındığını ve burada kalbinin üç kez durması sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti. Yayğın, eşinin doğumuna doktorların girmediğini ve çocuğun küvez ücreti için 8 bin TL ödeme yapmasına rağmen faturasını alamadığını belirtti.

“KUVÖZE ALDILAR, BEBEĞİN KALBİ DURDU DEDİLER”

Bebeğini kaybeden baba Mehmet Yayğın, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede, doktorların eşinin hamileliği süresince bebeğinin sağlığının iyi olduğunu söylediklerini kaydetti. Yayğın, yaşadığı olayı şu sözlerle aktardı:

  • – Zulıkha Khamıtova benim dini nikahlı eşimdir. Eşim Kazakistan vatandaşıdır. Hamilelik süreci boyunca gerekli kontroller için Özel Meydan Hastanesi’ne gidiyorduk. Burada görevli S.D. isimli kadın doğum doktoru, eşimle ilgileniyordu. Eşim bir süre yurtdışında bulundu, Kazakistan’da kontrollerini yaptırdı. 32. haftada doktor onayıyla tekrar hastaneye geldi.
  • – Eşim geldiğinde yine aynı hastaneye gittik ve S.D. isimli doktor gerekli kontrolleri yaptı. Doktorlar, bebeğin ve eşimin sağlık durumunun iyi olduğunu belirttiler. Ancak, 35. haftada, 20 Temmuz 2024 sabahında eşimde sancılar başladı ve hemen hastaneye gittik.
  • – Eşim 20 Temmuz 2024 tarihinde saat 17.00 civarında doğum yaptı. Doğumdan sonra, hastanede çalışan Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Y.T. bana, ‘eşinin durumu iyi fakat bebeğin solunumunda sıkıntı var, bebeği kuvöze alacağız’ dedi. Ben de, ‘Ne gerekiyorsa yapın’ dedim. Eşim odaya alındı, bebek ise kuvözde kaldı.
  • – 22 Temmuz 2024 tarihinde saat 14.30’da bebeği görmek için hastaneye gittiğimde Y.T. bana, ‘Bebeğin bir saat önce kalbi durdu’ dedi. Ben de, ‘Neden beni aramadınız?’ dedim. Y.T. ise, ‘Seni arayacaktım’ dedi. Daha sonra ismini bilmediğim bir hemşire, bebeğin sabaha karşı kalbinin durduğunu söyledi.

“KUVÖZ ÜCRETİ OLARAK 8 BİN TL VERDİM, FATURASI BANA VERİLMEDİ”

29 Temmuz’da bebeğinin üçüncü kez kalbinin durması sonucu hayatını kaybettiğini öğrenen Yayğın, yaşadığı süreci şu şekilde anlattı:

  • – Bir gün sonra hastaneden beni aradılar ve ‘bebeğin kalbi yine durdu, biz çalıştırdık’ dediler. Sürekli olarak, ‘iyi olacak, durumu stabil’ dediler. Ancak 29 Temmuz 2024 tarihinde saat 12.00 sıralarında hastaneye gittiğimde, yine hastaneden arandım. ‘Bebeğin kalbi yine durdu, biz elimizden geleni yaptık ama bebeği kaybettik, kurtulamazdı’ dediler.
  • – Hemen hastaneye gittim ve orada ‘yapacak bir şey yok, nereye gidersen git kurtulamazdı’ dediler. Başhekime durumu aktardığımda ise, ‘elinden geleni ardına koyma, benim arkam güçlü, git nereye şikayet edersen et’ dedi.
  • – Bu hastane benden doğum ücreti olarak 9 bin TL ve çocuğun kuvöz ücreti için 8 bin TL aldı. Doğum için faturamı aldım ancak küvez ücreti için ödediğim 8 bin TL’nin faturası verilmedi. Ayrıca eşim Zulıkha, doğum sırasında hiçbir doktorun doğumda bulunmadığını söyledi.
  • – Ben bebeğimin ölümünde hastanenin büyük bir kusuru olduğunu düşünüyorum. Ölen bebeğime otopsi yapılmasını ve konunun derinlemesine araştırılmasını talep ediyorum. İlgili doktorlar S.D. ve Y.T. ile hastane yönetiminden şikayetçiyim.

Kaynak: Sözcü

Türkiye’de Yenidoğan Çetesi Skandalı: Bebek Ölümleri ve İhmal İddiaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!