1. Haberler
  2. Gündem
  3. TUSAŞ’a Yönelik Saldırı ve Güvenlik Zafiyeti Üzerine Değerlendirmeler

TUSAŞ’a Yönelik Saldırı ve Güvenlik Zafiyeti Üzerine Değerlendirmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TUSAŞ’a Yönelik Saldırı ve Güvenlik Zafiyeti

TUSAŞ'a Yönelik Saldırı ve Güvenlik Zafiyeti

TUSAŞ’a gerçekleştirilen saldırı, güvenlik zafiyetleri konusunda geniş bir mutabakat sağladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, TUSAŞ’ta gerçekleştirdiği incelemelerin ardından şu açıklamalarda bulundu: “Güvenlik zafiyeti var. Bu iktidar, itibardan tasarruf etmek yerine stratejik tesislerde güvenliğe daha fazla önem vermeli.” Yavuzyılmaz, olayın ciddiyetini vurgulayarak, “Ülkenin başkentinde bu kadar kritik bir tesisin, iki terörist tarafından bu kadar kolay hedef alınabilmesi kabul edilemez.” şeklinde konuştu.

Yavuzyılmaz, teröristlerin şehit ettikleri taksicinin cansız bedenini kullanarak ve uzun namlulu silahlarla Jandarma kontrol noktasını aşarak nizamiyeye kadar ulaşabilmelerinin düşündürücü olduğunu belirtti. “Ticari taksilerin, diğer araçlardan daha sıkı bir şekilde kontrol edilmesi şarttır. Bu olayda güvenlik zafiyeti olduğu kesindir.” diye ekledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erbakan, “Stratejik tesisler bu kadar kolay hedef olmamalı. Hani terörün kökü kazınmış, şehirlerde terörist kalmamıştı? Dağlarda da birkaç yüz terörist vardı ve onların ayakkabı numarasına kadar biliyordunuz.” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, “TUSAŞ ve benzeri kritik kurumların özel şirketler tarafından korunması akıl dışıdır. Teröristler, Suriye sınırından rahatça girip Ankara’ya kadar gelmişler. Hani sınır namustu, son derece sıkı korunuyordu?” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ ise, “Bölgeye yaklaşırken hız azaltan engeller konulmalı ve ayrıca plaka tanıma sistemi de şarttır.” önerisinde bulundu. Bu tür önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak: Sözcü

TUSAŞ’a Yönelik Saldırı ve Güvenlik Zafiyeti Üzerine Değerlendirmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!