1. Haberler
  2. Gündem
  3. TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısı ve Şehit Zahide Güçlü Ekici

TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısı ve Şehit Zahide Güçlü Ekici

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) yerleşkesine gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden Zahide Güçlü Ekici’ye, eşinin evlilik yıl dönümünde sipariş ettiği çiçeği götüren Ali Özdemir, yaşadığı olayı büyük bir üzüntüyle anlattı. Özdemir, “Teslimatı yaptık ama keşke yapmasaydık. Hayatımın en acı siparişiydi, ölene kadar unutmayacağım bir sipariş. Keşke biraz daha önce ya da daha sonra gitseydik de o sipariş gitmeseydi.” dedi.

Saldırının Ardından Gelen Korku

Ali Özdemir, Eryaman’dan TUSAŞ’a çiçek teslimatı yaparken, saldırıdan sadece 20 dakika önce orada bulunduğunu ifade etti. Özdemir, çiçek siparişinin internet üzerinden yapıldığını ve siparişle ilgili sürekli aksilikler yaşandığını belirtti.

Çiçek Teslimatındaki Aksaklıklar

Özdemir, teslimat sürecine dair şu bilgileri paylaştı:

  • “Buradan çiçekleri çıkarırken önce çiçeğin fotoğrafını çekiyoruz ve gönderici onayına iletiyoruz. Buradaki şoför arkadaşımız bir yanlışlıkla başka çiçeğin fotoğrafını çekip gönderdi ama buna rağmen onay geldi. Daha sonra çiçeği istenilenle değiştirdik ama o çiçekte bir aksilik vardı.”
  • “Aslında, oraya gitmeden önce Saray bölgesindeki çiçekleri bırakıp oraya geçiyoruz.”

Kendilerini Koruyan Bir Şey

Özdemir, o gün kendilerini koruyan bir durumun olduğunu belirterek, “O gün bir şey bizi korudu, Saray bölgesine hiç siparişimiz yoktu ve direkt TUSAŞ’a gittik. Belki öncesinde oyalansaydık, biz de tam çatışmanın ortasında kalacaktık.” dedi. TUSAŞ’a saat 15.00’te ulaştığını ve Ekici için sipariş edilen dahil 4-5 çiçeği, saldırının gerçekleştiği kapıdaki posta dağıtım merkezine bıraktığını ifade etti. Ekici’yi saat 15.06’da aradığını ve evlilik yıl dönümü hediyesi olan kırmızı gülleri ve çikolatayı posta merkezine bıraktığını söyledi.

Şok ve Üzüntü Anları

Saldırıyı duyduğunda büyük bir şok yaşadığını dile getiren Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:

  • “Hiçbir şeyden haberimiz yoktu ve dükkana döndük. Saat 16.00 civarı orada terör saldırısı olduğunu öğrendik. Baktığımızda tam bizim çiçeği bıraktığımız yerde olduğunu ve Zahide Hanım’a giden çiçeği bizim bıraktığımızı anladık. Çok üzüldük.”
  • “Teslimatı yaptık ama keşke yapmasaydık. Hayatımın en acı siparişiydi, ölene kadar unutmayacağım bir sipariş. Keşke biraz daha önce ya da daha sonra gitseydik de o sipariş gitmeseydi.”
  • “Hala posta merkezinde bizim bıraktığımız çiçeklerden duranlar varmış. Kısmet belki o zamanda onlar denk gelecekti. İnşallah bir daha böyle bir şeye maruz kalmayız.”

Kaynak: Sözcü

TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısı ve Şehit Zahide Güçlü Ekici
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!