1. Haberler
  2. Gündem
  3. TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısının Failleri Belirlendi

TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısının Failleri Belirlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısının Failleri Ortaya Çıktı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Kahramankazan’daki tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına katıldığı belirlenen Mine Sevjin Alçiçek’in, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi olduğu tespit edildi. Hakkari’de 2014 yılında HDP Merkez İlçe Başkanlığı’nda yöneticilik yaptığı bilinen terörist Alçiçek’in, terör örgütü PKK’nın propagandasını yapan yürüyüş ve açıklamalara katıldığı da ortaya çıktı.

Terörist Cenazelerine, Öcalan Yürüyüşüne Katıldı

  • Kent merkezinde 7 Nisan 2015’te bir, 19 Haziran 2015’te iki ve 26 Haziran 2015’te de bir teröristin cenazesine katıldığı görüntülerle belgelendi.
  • 22 Haziran 2015 tarihinde terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan lehine düzenlenen yürüyüşte yer aldığı saptandı.
  • 14 Ağustos 2015’te, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HDP’li yöneticilerin gerçekleştirdiği sözde “özyönetim” açıklamasına katıldığı da bildirildi.

9 Yıldır Aranıyordu

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, 2015 yılında Alçiçek hakkında katıldığı yasadışı gösteri ve eylemler nedeniyle “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Terör örgütüne üye olmak” suçlarından soruşturma başlattı. Firari durumda olan Alçiçek’in, 20 Ağustos 2015’ten bu yana arandığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında etkisiz hale getirilen iki teröristin terör örgütü PKK üyesi Mine Sevjin Alçiçek ve Ali Örek olduğunu açıkladı.

Kaynak: Sözcü

TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısının Failleri Belirlendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!