1. Haberler
  2. Gündem
  3. TUSAŞ’ta Şehit Olan Mühendis Zahide Güçlü Ekici’nin Hayatı ve Mirası

TUSAŞ’ta Şehit Olan Mühendis Zahide Güçlü Ekici’nin Hayatı ve Mirası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısı ve Şehit Mühendis Zahide Güçlü Ekici

TUSAŞ'a Yönelik Terör Saldırısı ve Şehit Mühendis Zahide Güçlü Ekici

TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısında, makine mühendisi Zahide Güçlü Ekici, eşi Yalçın Ekici’nin 14. evlilik yıl dönümü için gönderdiği çiçeği almak üzere nizamiyeye giderken şehit olmuştur. Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Ekici, yerli GÖKBEY genel maksat helikopteri projesinde aktif bir rol üstlenmişti. Bunun yanı sıra, TUSAŞ’ta birçok önemli projede de görev almıştı.

2021 yılında lösemi hastalığına yakalanan 8 yaşındaki kızına büyük bir destek veren Ekici, aynı zamanda kanser hastalarına yardım etmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmüştür. Bu süreçte, hem annelik hem de mühendislik görevini başarıyla yürütmüştür.

EVİN GİRİŞİNE BOTLARI KONULDU

Zahide Güçlü Ekici’nin yaşadığı binanın önünde taziye alanı oluşturulmuş, binaya Türk bayrağı asılmıştır. Saldırı sırasında giydiği botlar, binanın girişine konularak bir anma niteliği taşımıştır. Ekici ailesi, taziyeleri binanın önünde kabul etmiş ve bu zor günlerinde destek arayışında bulunan dostlarını karşılamıştır.

Ekici’nin iş arkadaşlarından biri, “Kendisi lider mühendis olarak görev yapıyordu. Dün, evlilik yıl dönümünden bahsetti. Çok güzel giyinmişti; elbisesi ve topuklu ayakkabılarıyla dikkat çekiyordu. ‘Eşi çiçek yolladı’ haberi geldiğinde, hepimizden su siparişi aldı. Kızı 2021’de kansere yakalanmıştı, ancak tedavi sürecinin ardından iyileşmişti. Uzun bir tedavi süreci geçirmişti. O süreçte yarım gün çalışıyordu, sonrasında tekrar tam güne geçti. Kanserli çocuklara yardım ediyordu. Eski eşi de TUSAŞ’ta çalışıyordu, şimdi özel bir şirkette mühendis olarak görev yapıyor. Eğer 5 dakika geç gitseydi, belki de böyle bir olay yaşanmayacaktı. Olay anında herkes birbirinden haber almaya çalışıyordu ama Zahide yoktu. Önce telefonu çalıyordu ama açmıyordu. Sonrasında, arayarak kapatmışız, şarjı bitmiş. Zahide, çok başarılı ve güçlü bir kadındı. Birlikte birçok projede yer aldık. GÖKBEY helikopterinin imalatında önemli bir rol üstlenmişti” dedi.

TUSAŞ'ta Şehit Olan Mühendis Zahide Güçlü Ekici'nin Hayatı ve Mirası

Zahide Güçlü Ekici’nin ağabeyi Hamit Kurtuluş Güçlü ise, “Melek gibi bir insandı. Çok yardımseverdi. Kızı lösemiyle savaştı ve şimdi süreci takip ediliyor. Annesinin vefat ettiğini psikolog eşliğinde öğrendi. Melek gibi, hayırsever, yardımsever bir insandı. Tanıdığı tanımadığı herkese yardım eder, elinden gelen her şeyi yapmaya çalışırdı. Vatanına son derece bağlıydı, onu çok severdi. Şehitlik, onun için çok yakışan bir unvandı. Yaptığı işten her zaman gurur duyardı” şeklinde konuştu.

TUSAŞ'ta Şehit Olan Mühendis Zahide Güçlü Ekici'nin Hayatı ve Mirası

Kaynak: Sözcü

TUSAŞ’ta Şehit Olan Mühendis Zahide Güçlü Ekici’nin Hayatı ve Mirası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!