1. Haberler
  2. Gündem
  3. TUSAŞ’ta Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı

TUSAŞ’ta Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’nin, Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Havacılık Bulvarı’ndaki giriş kapısında meydana gelen patlama sonrasında, silah sesleri duyulmaya başlandı. Bu terör saldırısı sonucunda 5 vatandaşımız şehit olurken, 22 kişi de yaralandı.

Yaralı durumu ciddiyetini korurken, hastanelerde tedavi altına alınan 3 kişi taburcu edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın ardındaki terör grubunun büyük ihtimalle PKK olduğunu belirterek, “Kimlik tespitleri ve diğer deliller netleştiğinde detayları paylaşacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TUSAŞ'ta Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı
KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı, TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 4 vatandaşımızın kimlik bilgilerini paylaştı:

TUSAŞ'ta Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı

  • Güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan
  • Kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun
  • Makine mühendisi Zahide Güçlü
  • TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz
  • Taksi şoförü Murat Arslan

YÜREK YAKAN DETAYLAR

Şehit mühendis Zahide Güçlü’nün (37) bugün doğum günü olduğu ve eşi tarafından kendisine çiçek gönderildiği öğrenildi. Çiçeğini almak için nizamiyeye giden Güçlü, ne yazık ki terör saldırısının ortasında kaldı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen, genç mühendis hayata tutunamadı.

TUSAŞ'ta Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı

Kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun’un Sivas nüfusuna kayıtlı olduğu ve bir çocuk babası olduğu belirtildi. Cengiz Coşkun da bu acı saldırıda şehit düşenler arasında yer aldı.

TUSAŞ'ta Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı

ÖLDÜRÜP BAGAJA KOYMUŞLAR

Olayın ardından yapılan incelemelerde, teröristlerin saldırıda kullandıkları taksinin şoförü Murat Arslan’ı öldürerek cenazesini aracın bagajına koyduğu ortaya çıktı. Bu durum, saldırının ne denli planlı ve acımasız bir şekilde gerçekleştirildiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Sözcü

TUSAŞ'ta Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı

TUSAŞ’ta Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!