1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uçum’dan Çözüm Süreci İddialarına Kesin Yanıt

Uçum’dan Çözüm Süreci İddialarına Kesin Yanıt

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uçum’dan Çözüm Süreci İddialarına Sert Yanıt

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerle gerçekleştirdiği tokalaşmanın ardından ortaya atılan ‘çözüm süreci’ iddiaları üzerine değerlendirmelerde bulunan Uçum, bu sürecin imkansız olduğunu vurguladı. Uçum, “Çözüm süreci olmaz, olamaz” şeklinde kesin bir ifade kullandı.

“ÇÖZÜM SÜRECİ OLMAZ, OLAMAZ”

Uçum, yaptığı açıklamalarda şu noktalara değindi:

  • Yumuşama, normalleşme ve tokalaşma gibi kavramların hangi referans diline dayanırsa dayansın, Türkiye’de geçmişteki uygulamalara benzer ya da yeni versiyonlarla bir çözüm sürecinin gerçekleşmeyeceğini belirtti.
  • Geçmişteki süreçlerin artık tarihe karıştığını ve Siyonizm’in saldırganlığına dayanarak bir “çözüm süreci” başlatıldığı iddialarının son derece saçma olduğunu ifade etti.

“DEVLET DENEYİP TAM SONUÇ ALAMADIĞI YOL VE YÖNTEMLERİ BİR DAHA DENEMEZ”

Uçum, devletin daha önce denediği ve sonuç alamadığı yöntemleri bir daha denemeyeceğini belirtti:

  • Devletin, başka etkili yol ve yöntemler bulacağını ve bu yöntemlerin 15 Temmuz sonrası uygulanan güçlü siyasi ve askeri stratejiler olduğunu vurguladı.
  • Terörün Türkiye içinde neredeyse tamamen tasfiye edildiğini ve sınır ötesi güvenlik bölgeleriyle birlikte bu sürecin devam edeceğini belirtti.
  • Hiç kimsenin bu sürece engel olamayacağını ifade etti.

Ancak bu durumun, siyasette özellikle Meclis’te yapıcı bir dil geliştirme ve herkesle diyalog kurma yaklaşımlarını dışlamayacağını da ekledi. Uçum, TBMM’nin diyalog ve ortak dil geliştirmek konusunda halkın görev verdiği en yüksek devlet erki olduğunu vurguladı.

“ERDOĞAN’IN ADAYLIĞI AÇMAKLA İLGİSİ YOK”

Uçum, bu tip girişimlerin TBMM’de 360 milletvekiliyle seçimlerin yenilenmesi kararı alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeniden adaylık imkanı açmakla ilgisinin bulunmadığını belirtti:

  • Ayrıca yeni anayasa yoluyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığının önünü açmakla da ilgisi olmadığını ifade etti.
  • Gerçek dışı yorumların ve hayali kurgularla yapılan değerlendirmelerin tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

“TÜRKİYE PARTİSİ OLUN ÇAĞRISI KIYMETLİ”

Uçum, Türkiye partisi olun çağrısının önemli olduğunu vurgulayarak, bu çağrının şu şekilde değerlendirilebileceğini belirtti:

  • Birincisi, DEM’in kendi içinden yükselen “bizi terör ve şiddet siyasetinden kurtarın” talebini ifade edenlere bir fırsat sağlamaktır.
  • İkincisi, DEM’i terör vesayetinden kurtarmak için bir seçenek sunmaktır.
  • Üçüncüsü, TBMM’de DEM üzerinden etkili kılınan terör vesayetini hem DEM üzerinden hem de TBMM’den tasfiye etmektir.

DEM PARTİ’YE ÇAĞRI

Eğer DEM, kendisine sunulan terör vesayetinden kurtulma imkanını sosyal ve siyasi açıdan değerlendirmezse veya bu imkanı kötüye kullanırsa, TBMM’de yürütülen terör vesayeti hukuki yolla tasfiye edilecektir. Bu kaçınılmaz bir gerçektir.

Bu açılan yolla terör vesayeti tarihe gömülürse, TBMM, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına ve Türkiye yüzyılına yakışan yeni bir anayasayı, ilk dört maddenin esasları ve demokratik kazanımlarının üzerine bina ederek çok daha güçlü bir şekilde hayata geçirebilir.

Bu tarihsel fırsatı kimsenin ıskalamaması ve göz ardı etmemesi gerekmektedir. Bunun yolu, terörü son noktasına kadar yok edecek mücadeleyi sürdürmek ve Türkiye’nin bütünlüğünü, birliğini ve demokrasisini güçlendirecek şekilde diyalog ve işbirliğini hayata geçirmektir. Bu mümkündür. Kimse bu çerçevenin dışında başka bir şey ummasın veya beklemesin.

Uçum’dan Çözüm Süreci İddialarına Kesin Yanıt
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!