1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uçum’dan Erken Seçim Açıklaması: 2028’e Kadar Seçim Yok

Uçum’dan Erken Seçim Açıklaması: 2028’e Kadar Seçim Yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uçum’dan Erken Seçim Açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, muhalefetin sık sık dile getirdiği “erken seçim” taleplerine yanıt verdi. Uçum, katıldığı bir canlı yayında soruları yanıtlayarak, erken seçim konusunun gündemlerinde olmadığını belirtti.

“Erken Seçim Yok”

Uçum, açıklamalarında şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız ve Cumhur İttifakı’nın yöneticileri de bu konuda net bir duruş sergiledi. 2028 yılına kadar erken seçim düşünmüyoruz. Bu benim kişisel görüşüm ve ilk kez burada paylaşıyorum. ‘Cumhurbaşkanı böyle bir karar alır mı?’ diye sormak oldukça gereksiz olur. Zira Cumhurbaşkanımızın ikinci döneminin başlamasıyla birlikte, neden böyle bir karar alsın ki? Hizmet etme fırsatını neden kısıtlama yoluna gitsin? Son ana kadar ülkesine hizmet etmek isteyecektir.”

Uçum, ayrıca şu noktalara da değindi: “Dünyada Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar deneyime sahip ve dünya siyasetinde etkili olan bir başka lider yok. Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birikiminden faydalanabilmesi için, önümüzdeki 5 yıl boyunca adaylık yolunun açılması gerektiğini düşünüyorum. Bu tamamen kişisel düşüncem.”

Kaynak: Sözcü

Uçum’dan Erken Seçim Açıklaması: 2028’e Kadar Seçim Yok
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!