1. Haberler
  2. Spor
  3. UEFA Konferans Ligi’nde Başakşehir’in Celje’ye 5-1 Mağlubiyeti

UEFA Konferans Ligi’nde Başakşehir’in Celje’ye 5-1 Mağlubiyeti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA Konferans Ligi’nde Başakşehir’in Korkunç Mağlubiyeti

UEFA Konferans Ligi’nde deplasmanda Slovenya’nın Celje ekibiyle karşılaşan RAMS Başakşehir, rakibine 5-1 gibi farklı bir skorla yenilerek ikinci maçında da puan alamadı. Celje’nin galibiyetini getiren goller ise 5. dakikada Tamar Svetlin, 30. dakikada Ivan Brnic, 34. dakikada Svit Seslar ve 51 ile 77. dakikalarda Armandas Kucys tarafından atıldı. Başakşehir’in tek golü ise 75. dakikada Dimitris Pelkas’tan geldi. Maçın ilerleyen dakikalarında, Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, 78. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyundan atılarak takımını yalnız bıraktı.

Bu sonucun ardından UEFA Konferans Ligi’ndeki ikinci maçında da mağlubiyetle ayrılan Başakşehir, puan cetvelinde sıfırda kalmayı sürdürdü. Öte yandan, ilk galibiyetini elde eden Celje ise puanını 3’e yükseltti.

Başakşehir’in İlk 11’inde Değişiklikler

Başakşehir’de teknik direktör Çağdaş Atan, önceki karşılaşmaları dikkate alarak Rapid Wien ile oynadıkları ilk maça göre ilk 11’inde zorunlu olarak 3 değişiklik yaptı. Sakatlığı bulunan Serdar Gürler ile Onur Ergün ve Kemen’in yerine, Leo Duarte, Ömer Ali Şahiner ve Dimitris Pelkas’a şans verdi. Ayrıca, sakatlığı süren Serdar Gürler’in yanı sıra, UEFA listesinde yer almayan yeni transferler Ömer Faruk Beyaz ve Djalo da bu maçta kadroda yer almadı.

Başakşehirli Futbolcular Siyah Bantla Sahaya Çıktı

RAMS Başakşehirli futbolcular, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle Celje maçına kollarında siyah bantla çıkarak, bu üzücü olayı protesto etti. Maç esnasında Türkiye’nin Ljubljana Büyükelçisi Aylin Taşhan da tribünde yer aldı. Taşhan, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve kulüp yöneticileriyle birlikte protokol tribününden karşılaşmayı izledi.

Maça İlgi Düşük Oldu

Celje ile RAMS Başakşehir arasındaki karşılaşmaya taraftarların ilgisi oldukça azdı. Celje Stadı’nda yaklaşık 4 bin taraftar yer aldı, 13 bin 500 kişilik stadyumun büyük bölümü ise boş kaldı. Celje taraftarları, karşılaşmanın başlama düdüğüyle birlikte stadyum dışında havai fişekler patlatarak atmosferi hareketlendirmeye çalıştı.

Yağış Celje’de Etkili Oldu

İstanbul temsilcisinin deplasmanda Celje ile oynadığı mücadele öncesinde şehirde etkili bir yağış vardı. Önceki gece başlayan yağmur, gün boyunca devam etti ve maç saatinde de şiddetini artırarak sürdü.

Kaynak: Sözcü

UEFA Konferans Ligi’nde Başakşehir’in Celje’ye 5-1 Mağlubiyeti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!