1. Haberler
  2. Dünya
  3. Ukrayna’nın Odessa Kentine Yapılan Rus Saldırısı

Ukrayna’nın Odessa Kentine Yapılan Rus Saldırısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna’nın Odessa Kentindeki Saldırı

Rus ordusunun Ukrayna’nın Odessa kentinde bulunan bir limana düzenlediği saldırıda, iki sivil geminin ciddi şekilde hasar gördüğü bildirildi. Ukrayna’nın Yeniden İnşasından Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Topluluklar ile Bölgeleri Geliştirme Bakanı Oleksiy Kuleba, sosyal medya platformu Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Odessa’daki bir limana füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Kuleba, bu saldırıda liman altyapısında büyük hasar meydana geldiğini, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 8 kişinin de yaralandığını belirtti. Saldırının ardından limanda bulunan Palau bayraklı yük gemisi “OPTIMA” ve Belize bayraklı “NS Moon” adlı gemilerin hasar gördüğünü ifade eden Kuleba, limandaki tahıl depoları ve kargo vinçleri gibi alt yapının bir kısmının da zarar gördüğünü ekledi. Özellikle, Palau bayraklı “OPTIMA” gemisinin daha önce düzenlenen bir saldırıda da hasar gördüğünü hatırlatmayı ihmal etmedi.

Herson Bölgesindeki Saldırı

Diğer yandan, Ukrayna’nın Herson Bölgesel Devlet İdaresi’ne ait sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Rus ordusunun bölgedeki bir sivil araca yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırısında 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 kişinin de yaralandığı bilgisi verildi.

Rus Ordusunun İlerlemesi

Rusya Savunma Bakanlığı, ordunun Zaporijya bölgesinde bulunan Levadnoye yerleşim birimini kontrol altına aldığını duyurdu. Bakanlık, Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin Ukrayna’daki askeri eylemleri hakkında bilgi vererek, “Güney Askeri Grubu birlikleri, Zaporijya’da Levadnoye yerleşim birimini kurtararak stratejik avantajlı pozisyonlar elde etti.” açıklamasında bulundu.

Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgeleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından 30 Eylül 2022’de imzalanan kararname ile yasa dışı bir şekilde ilhak edilmişti.

Kaynak: Sözcü

Ukrayna’nın Odessa Kentine Yapılan Rus Saldırısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!