1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’nun Bosna Hersek Ziyareti ve Sel Felaketi İncelemesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’nun Bosna Hersek Ziyareti ve Sel Felaketi İncelemesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’nun Bosna Hersek Ziyareti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bosna Hersek’te meydana gelen sel felaketinin en çok etkilediği bölgelerden biri olan Buturovic Polje’yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında yetkililerden bilgi alarak, bölgedeki kurtarma ve yardım çalışmalarını yerinde inceledi. Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, “Bosna Hersek’i asla yalnız bırakmadık ve Allah’ın izniyle bundan sonra da bırakmayacağız” dedi.

Uraloğlu, bölgede yaşanan sel olayının ciddiyetine vurgu yaparak, metrekareye düşen yağış miktarının 350 kilogram olduğunu belirtti. Selin yarattığı hasarın yanı sıra, heyelanların da durumu daha da ağırlaştırdığını ifade etti. Bu süreçte, Türkiye’nin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılay ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile koordineli bir şekilde bölgeye ulaştığını aktardı.

Bölgedeki hasarın boyutunu anlatan Uraloğlu, “Burada yaklaşık 15 civarında evin yıkıldığını öğrendim. Bu evlerin sahipleri için geçici ikamet ihtiyacı söz konusu. Ailelerle yaptığım görüşmelerde, buradan ayrılmak istemediklerini belirttiler. Bugün 20 adet konteyner Kapıkule’den geçerek buraya ulaştı, yarın da diğer 40 konteynerin yola çıktığını umuyoruz. Bu konteynerler, acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla buraya gönderilecek,” şeklinde konuştu.

Uraloğlu, Türk halkının Bosna Hersek’e olan desteğinin süreceğini vurgulayarak, “Bir kardeşimiz bana, ‘Bizi sakın bırakmayın’ dedi. Biz de Bosna Hersek’i hiç bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız,” dedi. Ayrıca, 6 Şubat 2023’te Türkiye’de meydana gelen büyük depremde Boşnakların gösterdiği yardıma da atıfta bulunarak, Bosna Hersek halkına sel nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sel felaketinin başlangıcından itibaren Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği aracılığıyla durumu yakından takip ettiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın da konuyla ilgili açıklamalar yaptığını belirten Uraloğlu, “Benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması konusunda istişarelerde bulunacağız. Türk milletinin katkılarıyla bu felaketin yaralarını hep birlikte sararız,” ifadelerini kullandı.

Konjic Belediye Başkanı Osman Catic de ziyareti esnasında Uraloğlu’na teşekkür ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımlarıyla bölgedeki durumun iyileşmeye başladığını ifade etti. Başkan Catic, yolları kapanan köylerin yollarının açılması için çalışmaların sürdüğünü, ayrıca kaybolan kişilerden 2’sinin cansız bedeninin bulunduğunu ve 3 kişinin ise hala arandığını belirtti.

Bakan Uraloğlu’na, sel bölgesinde yürütülen yardım faaliyetlerinde görev alan Türk kurumlarının temsilcileri de eşlik etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’nun Bosna Hersek Ziyareti ve Sel Felaketi İncelemesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!