1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ümraniye Belediyesi’nde Hayvan Bakımevi Tartışmaları ve Tepkiler

Ümraniye Belediyesi’nde Hayvan Bakımevi Tartışmaları ve Tepkiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ümraniye Belediyesi’nde Hayvan Bakımevi Tartışmaları

Gebze’de yaşanan hayvan katliamı olaylarının ardından, Ümraniye Belediyesi’ne ait Hekimbaşı Hayvan Barınağı’nda da benzer üzücü görüntüler ortaya çıktı. Bakımsız, aç ve kötü şartlar altında yaşayan kedi ve köpeklerin yanı sıra, barınakta ölü hayvanların bulunması büyük bir tepkiyle karşılandı. Barınakta, yavru kedilerin öldüğü, köpeklerin ise dışkı ve idrar içinde, korku dolu bir yaşam sürdürdüğü gözlemlendi.

Söz konusu görüntüler sosyal medya üzerinde geniş yankı buldu. Bu duruma ilişkin ilk açıklama Ümraniye Belediyesi’nden geldi. Açıklamada, “Bu görüntüler, hayvanların bakımsız olduğu gibi bir algı oluşturmak amacıyla, bağlamından koparılarak sosyal medyada paylaşılmıştır. Ancak bu bilgi tamamen yanlıştır. Bakımevimizde tedavi görmekte olan hayvanlarımız, sokaktan yaralı ve hasta halde getirilmiş olup, veteriner hekimlerimizin gözetiminde iyileşme süreçleri devam etmektedir. Hayvanlarımızın bakımı ve sağlığı en yüksek standartlarda sürdürülmektedir.” ifadelerine yer verildi.

AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne bağlı Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevi’ne giden SÖZCÜ TV ekibi, avukatlar ve Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü çalışanlarıyla görüşme fırsatı buldu. Eski KADEM Hukuk Komisyonu Üyesi ve Ümraniye Belediyesi ile Ensar Vakfı’nın etkinliklerinde “kadın ve aile hukuku” üzerine çalışmalar yürüten Avukat Ö.K.S, “Suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz. Hayvanlarımız ve içerideki ekipmanlarımız çalındı. Burası tertemiz bir yer. Hayvanlara da çok güzel bakılıyor. Bana bir tane görüntü gösterin.” dedi.

Özellikle ağzı kan ve yaralarla dolu olan yasaklı ırk köpeklerin görüntülerini göstermemiz üzerine Avukat Ö.K.S, “İşte bakın bu hayvanlar buraya zaten bu halde geldi. Biz bu hale getirmedik. Hayvanseverler kucaklarına ölü hayvan alıp gelip buraya bırakmışlar. O ölü hayvanlar sanki burada ölmüş gibi gösteriliyor. Ama bunu Ümraniye Belediyesi üzerinden yapamayacaklar.” diyerek durumu savundu. Ayrıca, hayvan hakları savunucularının tıbbi malzemeleri de aldığını iddia etti.

Kaynak: Sözcü

Ümraniye Belediyesi’nde Hayvan Bakımevi Tartışmaları ve Tepkiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!