1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ümraniye Belediyesi’nde Hayvan Bakımı Krizi ve Tepkiler

Ümraniye Belediyesi’nde Hayvan Bakımı Krizi ve Tepkiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ümraniye Belediyesi’nde Hayvan Bakımı Tartışmaları

Gebze’deki hayvan katliamı haberlerinin ardından, Ümraniye Belediyesi’ne bağlı Hekimbaşı Hayvan Barınağı’nda da benzer üzücü manzaralar ortaya çıkmıştı. Bakımsız, aç ve kötü koşullarda yaşayan kedi ve köpekler ile barınakta bulunan ölü hayvanlar, büyük bir tepkiye neden oldu. Barınakta, yavru kedilerin öldüğü, köpeklerin ise dışkı ve idrar içinde korku dolu bir yaşam sürdüğü gözlemlendi.

HAYVAN BAKIMI ‘EN YÜKSEK STANDARTLARDA’ SÖYLENİYOR

Bu olumsuz görüntüler üzerine Ümraniye Belediyesi’nden ilk açıklama geldi. Yapılan resmi açıklamada, “Bu görüntüler, hayvanların bakımsız olduğu algısını oluşturmak amacıyla, bağlamından koparılarak sosyal medyada paylaşılmıştır. Ancak bu bilgi tamamen yanlıştır. Bakımevimizde tedavi gören hayvanlarımız, sokaktan yaralı ve hasta halde getirilmiş olup, veteriner hekimlerimizin gözetiminde iyileşme süreçleri devam etmektedir. Hayvanlarımızın bakımı ve sağlığı en yüksek standartlarda sürdürülmektedir.” ifadelerine yer verildi.

AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne ait Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nde meydana gelen olaya ilişkin, avukatlar ve Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü çalışanları, SÖZCÜ TV ekibiyle bir araya gelerek durumu değerlendirdi. SÖZCÜ TV muhabiri Meral Danyıldız’a konuşan belediye çalışanları, “Suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz. Hayvanlarımız ve içerideki ekipmanlarımız çalındı. Burası tertemiz bir yer. Hayvanlara da çok güzel bakılıyor. Bana bir tane görüntü gösterin.” şeklinde açıklama yaptı.

SAĞ KALAN HAYVANLAR KURTARILDI

Özellikle ağzı kan ve yaralarla dolu yasaklı ırk köpeklerin gösterilmesi üzerine avukat Ö.K.S. ise, “İşte bakın, bu hayvanlar buraya zaten bu halde geldi. Biz bu hale getirmedik. Hayvanseverler, kucaklarına ölü hayvan alıp buraya bırakmışlar. O ölü hayvanlar sanki burada ölmüş gibi gösteriliyor. Ancak bunu Ümraniye Belediyesi üzerinden yapamayacaklar.” şeklinde açıklamada bulundu. Avukat ayrıca, hayvan hakları savunucularının tıbbi malzemeleri de aldığını iddia etti.

Barınakta sağ kalan kedi ve köpeklerin tümü, hayvan hakları savunucuları tarafından kurtarıldı. Yaklaşık iki gün boyunca seferber olan hayvanseverler, bakımsız hayvanlar dahil tüm kedi ve köpekleri tedavi altına aldırmayı başardı.

Kaynak: Sözcü

Ümraniye Belediyesi’nde Hayvan Bakımı Krizi ve Tepkiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!