1. Haberler
  2. Gündem
  3. Üniversite Öğrencisi Fatma Akbaş’ın Cinsel Saldırı İddiaları Yalan Çıktı

Üniversite Öğrencisi Fatma Akbaş’ın Cinsel Saldırı İddiaları Yalan Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite Öğrencisi Fatma Akbaş’ın İddiaları Yalan Çıktı

Son günlerde sosyal medyada yayımladığı bir video ile cinsel saldırıya uğradığını ve söz konusu görüntülerle şantaj yapıldığını öne süren üniversite öğrencisi Fatma Akbaş (19), iddialarının gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda, Akbaş’ın bazı kişilerin dolandırılmasına istemeden aracılık ettiği ve 8 yıl hapis cezası ile karşı karşıya olduğu için bu videoyu çektiği belirlendi. Bu sebeple, Fatma Akbaş hakkında ‘iftira ve suç uydurma’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Ordu Üniversitesi öğrencisi olan Fatma Akbaş, geçtiğimiz Cuma günü sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, bir yıl önce tanıştığı iki erkekle birlikte İstanbul’a gittiğini, burada bir kulüpte alkol aldıktan sonra sızdığını ve ardından otel odasına götürülerek cinsel saldırıya uğradığını iddia etti. Ayrıca, cep telefonu ve banka hesapları üzerinden adının birçok dolandırıcılık olayı ile ilişkilendirildiğini ve bu nedenle hakkında soruşturmalar açıldığını ifade etti. Akbaş, kendisini bu duruma sokan kişilerden şikayetçi olduğunu ve çekilen videolarla tehdit edildiğini de belirtti. Bir yıl boyunca korku içinde yaşadığını ve yardım talep ettiğini anlattı.

‘CİNSEL SALDIRI İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya aracılığıyla yardım isteyen üniversite öğrencisine ulaşıldığını, kendisinin koruma altına alındığını ve iddialarının derinlemesine araştırıldığını duyurdu. Fatma Akbaş, Karabük’teki Safranbolu ilçesinde bir psikolog eşliğinde verdiği ifadede, sosyal medyada yayımladığı videoda yalan söylediğini kabul etti.

“OLAYIN İÇİNE BİRAZ DA İSTİSMAR OLAYI GİRMEK ZORUNDA DİYE DÜŞÜNDÜM”

Akbaş, cinsel saldırı, alıkonulma, şantaj ve tehdit iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “8 yıllık hapis cezası ile karşı karşıyayım. Bu adamları bulamıyorum. Onları bu şekilde video çekerek bulabileceğimi düşündüm. Olayın içine biraz da istismar olayı girmek zorunda diye düşündüm. Bu olayı karşılık almak için yaptım; ancak alamadım, ben de dolandırıldım. Ben kara para aklama işinden, bahisten, hesap kiralamaktan anlamam. Bu yüzden kendimi kurtarmam gerektiğini düşünerek böyle bir şey yapmak zorunda kaldım” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Fatma Akbaş hakkında, ‘Gerçeğe aykırı bilgiyi kamuoyu ile paylaşması nedeniyle iftira ve suç uydurma’ suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Ayrıca, dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak, olayda adı geçen kişilerle ilgili ayrı bir tahkikat da başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: Sözcü

Üniversite Öğrencisi Fatma Akbaş’ın Cinsel Saldırı İddiaları Yalan Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!