1. Haberler
  2. Magazin
  3. Ünlü Müzik Eğitmeni Faris Akarsu Hayatını Kaybetti

Ünlü Müzik Eğitmeni Faris Akarsu Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok üniversitenin müzik bölümlerinin kurucusu olan ve pek çok ünlü sanatçının keşfedilmesinde önemli rol oynayan Faris Akarsu, aramızdan ayrıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından yapılan resmi açıklamada, “İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na uzun yıllar emek vermiş, Batı Müziği, Kompozisyon ve Analizi, Piyano, Toplu İcra ve Batı Müziği Solfej dersleri ile sayısız öğrenci yetiştirmiş duayen hocamız Faris Akarsu’yu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kıymetli hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine, camiamıza ve sevenlerine başsağlığı dileriz” denildi.

Faris Akarsu, müzik kariyerine birçok değerli sanatçıyı yetiştirerek damgasını vurdu. Aşkın Nur Yengi, Ufuk Yıldırım, İzel Çeliköz, Çelik Erişçi, Ercan Saatçi, Mahsun Kırmızıgül, Yıldız Asyalı ve Murat Boz gibi pek çok ismin hocalığını yaparak Türk müziğine önemli katkılarda bulundu.

Bu acı kayıp, müzik camiasında büyük bir üzüntü yarattı. Faris Akarsu’nun ardında bıraktığı miras, onun öğretileri ve yetiştirdiği sanatçılarla yaşamaya devam edecek.

Ünlü Müzik Eğitmeni Faris Akarsu Hayatını Kaybetti

Kaynak: Sözcü

Ünlü Müzik Eğitmeni Faris Akarsu Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!