1. Haberler
  2. Spor
  3. Valencia Taraftarının Singapur’daki Protestosu Sonrası Gözaltına Alınması

Valencia Taraftarının Singapur’daki Protestosu Sonrası Gözaltına Alınması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Valencia Taraftarının Singapur’daki Protestosu Kâbusa Dönüştü

Valencia Taraftarının Singapur'daki Protestosu Kâbusa Dönüştü

Valencia’nın en büyük hissedarı Peter Lim’e karşı düzenlediği protesto ile dikkat çeken bir Valencia taraftarı, balayında büyük bir sorunla karşılaştı. Valencia tutkunu Dani Cuesta ve eşi, Lim’in sahibi olduğu bir otelin önünde “Lim Go Home” yazılı bir pankart açarak, Lim’in evine “Lim Out” çıkartması yapıştırdı. Ancak bu cesur eylem, çiftin beklemediği bir dizi olumsuz sonuç doğurdu.

Protesto olayının hemen ardından, çift Bali’ye gitmek üzere havaalanına yöneldi. Ancak güvenlik kontrol noktasında takım elbiseli iki kişi tarafından durdurulup sorguya alındılar. Ardından Singapur polisi tarafından gözaltına alınarak, pasaportlarına el konuldu.

ÜLKEDEN ÇIKMALARINA İZİN VERİLMİYOR

Geçen cuma gününden bu yana, İspanyol çift Singapur’da gözaltında tutuluyor. Hem pasaportları hem de kredi kartları yetkililer tarafından alındı. Çift, verdikleri ifadenin ardından şehirde serbestçe dolaşabilse de, hâlâ Singapur’dan çıkmalarına izin verilmiyor. Ayrıca, ülkede kaldıkları süre boyunca kendi masraflarını da karşılamak zorundalar.

NE CEZA VERİLEBİLİR?

Dani Cuesta, yetkililere protesto hakkında açıklamalar yaptı ve olası cezaların ne olabileceği konusunda birkaç gün daha beklemesi gerektiği belirtildi. Singapur yasalarına göre, bu tür eylemler 3 bin Euro’ya kadar para cezası ile sonuçlanabilir. Ülkenin katı yasaları göz önünde bulundurulduğunda, bu ceza en hafif sonuç olarak değerlendiriliyor. Eğer eylemleri daha büyük bir gösteri olarak kabul edilseydi, hapis cezası ile karşı karşıya kalmaları da mümkün olabilirdi.

DİPLOMATİK DESTEK DEVREDE

Singapur’daki İspanyol konsolosu, çiftin yanında bulunarak onlara her konuda destek sağlıyor. Peter Lim’e yönelik protesto sonrası başlatılan soruşturmanın süreciyle ilgili çifte önerilerde bulunan konsolosluk, sürecin en kısa sürede sonuçlanması için arabuluculuk yapmaya çalışıyor. Dani Cuesta, yaptığı açıklamada pişman olduğunu belirterek, sadece bir bayrak gösterdiğini ve Lim’i eleştirmek amacıyla bir çıkartma yapıştırdığını ifade etti. Çift, İspanyol hükümetinin devreye girerek bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini umut ediyor.

Valencia Taraftarının Singapur’daki Protestosu Sonrası Gözaltına Alınması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!