1. Haberler
  2. Gündem
  3. Van’da 21 Yaşındaki Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş’in Acı Kayıp ve Bulunuşu

Van’da 21 Yaşındaki Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş’in Acı Kayıp ve Bulunuşu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Acı Kayıp: Rojin Kabaiş

Van’da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in acı haberi, ailesini ve sevenlerini derin bir yas içinde bıraktı. Genç kızın cansız bedeni, en son görüldüğü noktadan yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta, bahçe sulamaya gelen bir kişi tarafından bulundu. Rojin Kabaiş’in cenazesi, Diyarbakır’da gözyaşlarıyla ve dualarla toprağa verildi.

Ölüm Nedeni Hala Belirsiz

Van Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, yapılan ilk incelemelerde şüpheli bir duruma rastlamadıklarını belirtirken, cesedin uzun süre suda kalmış olması nedeniyle ciddi deformasyonlar gözlemlendiğini ifade etti. Ölüm nedeninin kesin olarak belirlenebilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek sonuçların beklenmesi gerektiği vurgulandı.

Çarpıcı İnternet Aramaları

Olayın yankıları devam ederken, Rojin Kabaiş’in telefonunda yapılan incelemeler bazı çarpıcı detayları gün yüzüne çıkardı. Genç kızın ölümünden önce internet üzerinden “Otopsi nasıl yapılır, cennete nasıl gidilir, ölen kişinin banka hesabındaki para ne olur?” gibi sorgulamalar yaptığı belirlendi.

Baba, İntihar İddiasını Reddetti

Rojin’in babası, kızının intihar etmediğini, aksine bir cinayete kurban gittiğini savundu. Baba, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Rojin bir gece boyunca yurda gitmedi, ertesi gün saat 12’ye çeyrek kala beni aradılar. ‘Çocuğun gelmemiş’ dediler. Benim nasıl haberim olsun ki çocuğumun gelip gelmediğinden? Yurdun etrafında tel örgü yoktu, kamera yoktu, ışık yoktu. Rojin, ‘Biraz çakıl taşı toplayacağım’ demişti. Benim tahminim, serseriler orada onu görmüş ve zarar vermiş. İnşallah bunu yapanları en kısa zamanda bulup, en ağır cezayı versinler. Hatta idam etsinler onları. Rojin’in kime ne zararı vardı ki? Neden böyle yaptılar? 24 kilometre uzağa gece o çocuk tek başına gitmez. Orayı daha önce görmedim ama yurdun yanındaki göl derin değil. Eğer gitmiş olsalardı orada boğulma tehlikesi yoktu. 50 kilometre dalgıçlar ileri gidiyor, orası daha bir karış. Çocuğumun başına bir şey gelmiş olmalı. Tek başına oraya gitmezdi. Eğer oradan suya girmişse bile o kadar gitmezdi. Burada bir vahşet var. Birileri mutlaka yapmış. Devletten ricam, bu vahşeti yapanları bir an önce ortaya çıkarmalarıdır.”

Kaynak: Sözcü

Van’da 21 Yaşındaki Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş’in Acı Kayıp ve Bulunuşu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!