1. Haberler
  2. Gündem
  3. Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin 18. Gün Arama Çalışmaları

Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin 18. Gün Arama Çalışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Van’da, kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları 18’inci gününde sürüyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan Kabaiş, arkadaşlarına çakıl taşı toplamak amacıyla sahile gideceğini belirtmişti. Ancak, 27 Eylül tarihinden bu yana kendisinden haber alınamıyor.

Arama çalışmaları, Van Valiliği’nin koordinatörlüğünde oluşturulan özel ekiplerin katılımıyla, hem göl hem de kıyı bölgelerinde aralıksız bir şekilde devam ediyor. Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ve AFAD’dan toplam 20 dalgıç ve gemi adamı, 5 gemi, 4 bot, jetski ve sonar cihazları ile gölün derinliklerini taramakta.

  • Çevik kuvvet birimleri
  • Atlı polisler
  • Jandarma personeli
  • Sivil toplum kuruluşları
  • Özel eğitimli arama kurtarma köpekleri
  • 2 polis helikopteri
  • İnsansız hava araçları

Tüm bu ekipler, hem sahil hem de hava yollarıyla arama faaliyetlerini yürütmekte. Teknolojik imkanları da seferber eden ekipler, sahile yakın yerleşim yerleri ile Bardakçı Mahallesi’ndeki metruk yapıları, sazlık alanları ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 10 Ekim’de sosyal medya hesabı üzerinden Kabaiş’e ait bir başörtüsünün bulunduğunu açıkladığı bölge dahil olmak üzere tüm olası noktaları kontrol ederek kayıp öğrenciyi bulmak için büyük bir çaba sarf ediyor.

Kaynak: Sözcü

Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi İçin 18. Gün Arama Çalışmaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!