1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Vergi Borcu Olanların Listesi Duyuruluyor

Vergi Borcu Olanların Listesi Duyuruluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamuoyunda “vergi yüzsüzleri” olarak adlandırılan, 5 milyon lira ve üzeri vergi borcu bulunan mükelleflerin listesini duyurmaya başlıyor. Bu kapsamda, listeler 15 Ekim – 31 Ekim tarihleri arasında Türkiye genelindeki tüm vergi dairelerinde açıklanacak. Ayrıca, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde ise bu listelere 1-15 Kasım tarihleri arasında erişim sağlanabilecek.

Bakanlığa verilen yetki çerçevesinde, her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve daha fazla borcu olan ya da bu miktar ve üzerindeki kesinleşmiş vergi ve ceza tutarları bulunan mükelleflerin isimleri açıklanacak. Listelerde, 31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024’e kadar vergilerini ödememiş olan mükellefler yer alacak. Bununla birlikte, borçlu olup olmadığına bakılmaksızın vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararlarına göre vergi ve ceza hesaplanan mükelleflerden, tarhiyatları 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında kesinleşenler de listeye dahil edilecek.

  • Belediye Kanunu kapsamında takas ve mahsuba ilişkin başvuruları kabul edilen büyükşehir belediyeleri ve bunlara bağlı kuruluşlar, ayrıca sermayesinin %50’sinden fazlası büyükşehir belediyelerine veya belediyelere ait olan şirketlerden, vadesi 31 Aralık 2004 ve öncesine rastlayan borçlar açıklama kapsamına alınmayacak.
  • Ayrıca, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hükümlerine göre yapılandırılması devam eden borçlar da listeye dahil edilmeyecek.

Deprem Bölgesi Mükellefleri Kapsam Dışında

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen iller arasında yer alan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa ile Sivas’ın Gürün ilçesinde, deprem tarihi itibarıyla gelir veya kurumlar vergisi yönünden (gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmayanlar açısından KDV yönünden) mükellefiyet kaydı bulunan ve ilan edilen mücbir sebep kapsamında olan mükelleflerin, bu illerdeki veya ülke genelindeki diğer vergi dairelerine olan kesinleşmiş vergi ve cezaları ile borçlarının açıklama kapsamına alınmaması uygun görülmüştür.

Kaynak: Sözcü

Vergi Borcu Olanların Listesi Duyuruluyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!