1. Haberler
  2. Dünya
  3. Viktor Orban’dan Avrupa Parlamentosu’na Sert Yanıt

Viktor Orban’dan Avrupa Parlamentosu’na Sert Yanıt

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Viktor Orban, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve bazı milletvekillerinin Macaristan’a yönelik “yolsuzluk iddiaları” ve “Rusya ile kurulan yakın diplomatik ve ticari ilişkilerin Birliğe zarar verdiği” eleştirilerine yanıt verdi. Orban, Strazburg’daki oturumda, ülkesinin 1 Temmuz’dan bu yana yürüttüğü Dönem Başkanlığı’nın faaliyetleri hakkında bir konuşma yaptı.

Oturuma, üstlendiği dönem başkanlığının önceliklerini anlatmak amacıyla geldiğini belirten Orban, “Ancak siz bunu parti içi siyasi bir çatışmaya dönüştürmeye karar verdiniz. Bu durum gerçekten çok talihsiz.” ifadesini kullandı. Orban, eleştirilerin hedefi olmaktan rahatsız olduğunu vurgulayarak, “Eğer bize saldırırsanız, biz de karşılık veririz. Ben ülkemi savunacağım.” şeklinde konuştu.

Von der Leyen’in konuşmasında Macaristan ve AB arasındaki gerilime vurgu yapmasını eleştiren Orban, Alman siyasetçinin öne sürdüğü iddiaları sert bir dille kınadı. AB Komisyonu Başkanı’nın Macaristan’ı, “Rus vatandaşlarına ek güvenlik kontrolleri yapmaksızın vize kolaylığı sağlamak ve istihdam etmekle” suçlamasını “iki yüzlülük” olarak nitelendiren Orban, Macaristan’da yalnızca 7 bin Rus vatandaşı çalıştığını, diğer Avrupa ülkelerinde bu rakamların çok daha yüksek olduğunu belirtti.

Macar lider, von der Leyen’e hitaben, “Almanya’dan ne haber? Orada durum nasıl? Almanya’da 300 bin Rusya’dan gelen çalışan var, sonra beni suçluyorsunuz. İspanya’da çalışan 100 bin Rus var. Fransa’da 60 bin Rus çalışıyor. Sonra da Macaristan’ı eleştiriyorsunuz. Bu adil mi?” diye sordu.

Orban’ın eleştirilere yanıt vermesinin ardından, von der Leyen’in oturumdan ayrılması dikkat çekti. Bu durum, bazı milletvekilleri tarafından eleştirilerek, Alman siyasetçinin erken ayrılışının uygun olmadığı ifade edildi.

Viktor Orban’dan Avrupa Parlamentosu’na Sert Yanıt
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!