1. Haberler
  2. Spor
  3. Vincenzo Montella’nın A Milli Takım Dönemindeki Başarıları

Vincenzo Montella’nın A Milli Takım Dönemindeki Başarıları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vincenzo Montella’nın A Milli Takım Dönemi

Vincenzo Montella'nın A Milli Takım Dönemi

Vincenzo Montella, Adana Demirspor’daki deneyiminin ardından A Milli Takım’ı Stefan Kuntz’tan devraldığında birçok futbolseverde soru işaretleri belirmişti. İtalya’da teknik direktörlük kariyerinde istikrarı yakalayamamış ve Adana’da da dalgalı bir performans sergilemişti. Ancak Montella, 21 Eylül 2023’te görevi devraldıktan sonra Türkiye’yi EURO 2024’e taşıma başarısını gösterdi. Bu süreçte eleştirilerden kurtulamadı, özellikle santrforsuz oyun kurgusu nedeniyle sık sık gündeme geldi. Fakat İtalyan teknik adam, Ay-Yıldızlılar’a birçok ilki yaşattı. İşte Montella’nın A Milli Takım’daki önemli başarıları:

  • Hırvatistan’ı ve İzlanda’yı deplasmanda ilk kez yenmeyi başardık.
  • Almanya’yı deplasmanda 72 yıl aradan sonra ilk kez mağlup ettik.
  • Türkiye, bir büyük turnuvaya (EURO 2024) grup lideri olarak katılma başarısını gösterdi.
  • Avrupa Şampiyonası’nda ilk defa üç galibiyet elde ettik.
  • Letonya’yı Türkiye’de oynanan maçlarda ilk kez yendik.

Montella, A Milli Takım’ın başında resmi maçlarda en yüksek galibiyet oranına ulaşan teknik direktör oldu. Ay-Yıldızlılar, İtalyan hocanın yönetiminde 12 resmi maçın sekizini kazanarak galibiyet oranını yüzde 67’ye çıkardı.

Vincenzo Montella'nın A Milli Takım Dönemindeki Başarıları
HAKLI ÇIKTI

Montella’nın santrforsuz oyun sistemi ile ilgili gelen eleştirilere yanıt olarak, “Bir oyuncunun 10 gol atmasındansa 10 futbolcunun birer gol atmasını tercih ederim” demesi, İzlanda maçıyla anlam buldu. Millilerin dört golü farklı futbolcular tarafından atıldı. Basın toplantısında bu konuyla ilgili sorulan “Böylece forvet tartışmaları tamamen rafa kalktı diyebilir miyiz?” sorusuna, “Üzülüyorum çünkü bu sorulardan keyif almaya başlamıştım” şeklinde yanıt verdi.

A LİGİ ÖZLEMİ BİTMEK ÜZERE

Milliler, kalan iki maçta Galler’i 16 Kasım’da ağırlayacak ve 19 Kasım’da zayıf halka Karadağ’a konuk olacak. Galler’i yenersek, son maça bakmadan lider olarak tarihimizde ilk kez A Ligi’ne yükseleceğiz. Bu maçtaki beraberlik de bize, Karadağ’ı yenmemiz ya da Galler’in İzlanda’ya takılması halinde yeterli olacak. Türkiye, A Ligi’ne yükseldiğinde Almanya, İspanya, İtalya veya Fransa gibi köklü futbol ülkeleriyle rekabete girme fırsatına sahip olacak ve Uluslar Ligi turnuvasının şampiyonu olmak için mücadele edebilecek. Türkiye, 4. Grup’u lider bitirirse Dünya Kupası elemelerini aşamasa bile play-off oynama hakkı kazanacak.

B LİGİ’NE DAMGA VURDUK

Millilerin istatistikleri de “İşte Bizim Çocuklar bu” dedirtiyor. Türkiye, ekim fikstüründeki üst üste Karadağ ve İzlanda maçlarında toplam 53 şut çekti, 21 şut isabet buldu, 6.06 XG (gol beklentisi) tutturdu, beş gol atarak etkileyici bir performans sergiledi. Ayrıca, 87 kez rakip ceza sahasında topla buluştu ve bu iki maçta da galibiyet elde etti. Ay-Yıldızlılar, maç başına 1.86 gol beklentisiyle Uluslar Ligi genelinde altıncı, B klasmanında ise İngiltere’nin ardından ikinci sırada yer alıyor. Türkiye, rakip ceza sahasında topla buluşmada da ikinci sırada bulunuyor.

Kaynak: Sözcü

Vincenzo Montella’nın A Milli Takım Dönemindeki Başarıları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!