1. Haberler
  2. Magazin
  3. Vural Çelik’in Vefatı ve Gülse Birsel’in Anıları

Vural Çelik’in Vefatı ve Gülse Birsel’in Anıları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vural Çelik’in Vefatı ve Anıları

Vural Çelik'in Vefatı ve Anıları

Ünlü sanatçı Vural Çelik, Avrupa Yakası’nın Kubilay’ı olarak tanınmasının yanı sıra, Bir Demet Tiyatro ve Seksenler gibi birçok başarılı projede yer aldı. Ne yazık ki, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Çelik, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan isimler arasında Gülse Birsel ve Ata Demirer’in olmaması dikkat çekti. Gülse Birsel ile Vural Çelik’in uzun bir süre küs olduğu biliniyordu.

Gülse Birsel, bu durumla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Instagram hesabından Vural’a veda yazısını paylaşan Birsel, şu duygusal ifadeleri kullandı:

Kendi kelimelerimle veda. “Son yıllarda cenazelere katılma konusunda zorluk yaşıyorum. Bunun üzerinde çalışmam gereken, anksiyeteye benzer bir durum var. Bence cenazeler, dini tören bölümünü ayrı tutarsak, vefat edenle anıların hatırlanması, yad edilmesi ve veda edilmesi için vardır. Ben bunu, yazarak yapacağım.”

Birsel, anılarında yer alan bir iş arkadaşını çok erken kaybetmenin şaşkınlığını ve üzüntüsünü dile getirerek, “Vural Çelik, Avrupa Yakası’nın ikinci sezonunda tek bölümlük bir rol için gelmişti: Kubilay. Çok tatlı bir performans gösterdi. Aşk üçgeni de çok iyi çalıştı. O hafta yukarı kata yapımcıya çıkıp, ‘Mümkünse ben bu karakteri sık sık, hatta belki her bölüm yazmak istiyorum’ dedim ve Vural 4 ekibe katılmış oldu,” ifadelerini kullandı.

Vural Çelik, nevi şahsına münhasır biriydi. Setin çocuğu gibiydi; herkese kendi kendine küser, nedenini bilmediğimiz konulara alınır, sonra barışmak için hediyeler isterdi. Bu hediye konusu setin şakası haline geldikçe, “Bu hafta bana ne alıyorsun, Gülse?” cümlesiyle stüdyoya girmeye başlamıştı. Güldüğümüz, keyfi yerinde olsun diye hep kollamaya çalıştığımız bir çocuksu ruhtu. Özellikle bana ve Engin Günaydın’a çok nazı geçerdi. Sette, biraz da bizi güldürmek için hep oynadığı bir “Mağdur persona”sı vardı.

Vural, “Şenay Gürler’le bir kahve içmeye mi çıkıyoruz? Vaay, tabii sosyete bizi davet etmez!” diyerek espriler yapar, “Ya kardeşim iki kız dedikodu yapacağız, sen niye geliyorsun?” şeklinde şakalaşarak, kendisini abartılı bir şekilde “gariban” olarak tanımlardı. Ancak bu espriler, setin geleneksel şakalarından biri haline geldi ve ben de bu dinamikten “Zenginliğine rağmen hep mağdur, hep ezik Gülenay” karakterini yazdım. Vural bu rolü de nefis bir şekilde oynadı.

2008’de, dizinin son sezonuna girerken, Vural Çelik ayrılmak istediğini söylediğinde, ben de dahil birkaç oyuncu arkadaşım onu vazgeçirmeye çalıştık. Ücret, çalışma saatleri ve senaryodaki yeri gibi çeşitli şikayetleri vardı. Yapımcılarla konuştuğumda, bana alıngan bir tonla mesaj atarak ayrıldığını bildirdi ve teşekkür etti. Belki benim daha çok ısrar etmemi bekliyordu, bilmiyorum. Keşke son sezonda da beraber oynasaydık.

Gülse Birsel’in Paylaşımını Silmesi

Öte yandan, Gülse Birsel, Instagram’dan yaptığı paylaşımı daha sonra sildi. Birsel’in paylaştığı yazı, sosyal medyada da çeşitli tepkilere neden oldu.

“KÜSMEYE GEREK YOK”

Vural Çelik, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada, “Tabii ki olabilir. Üç günlük dünya, ben hata yapmış olabilirim, o hata yapmış olabilir. Önemli olan, o hataları unutup o kötü duyguları geçmişte bırakıp önümüze bakmak lazım. Dünya nereye gidiyor? Biz nereye gidiyoruz? Biz 20 yıl önce Avrupa Yakası’nı yaptık. Ben 30 yaşındaydım, şimdi oldum 50. O yüzden kimsenin kimseye küsmesine gerek yok. Zaten bir avuç insanız.” ifadeleriyle dostluk vurgusu yapmıştı.

Vural Çelik’in Vefatı ve Gülse Birsel’in Anıları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!