1. Haberler
  2. Magazin
  3. Vural Çelik’in Vefatı ve Gülse Birsel’in Duygusal Veda Mesajı

Vural Çelik’in Vefatı ve Gülse Birsel’in Duygusal Veda Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vural Çelik’in Vefatı ve Gülse Birsel’in Açıklaması

Vural Çelik'in Vefatı ve Gülse Birsel'in Açıklaması

Avrupa Yakası’nın Kubilay karakteri ile tanınan, Bir Demet Tiyatro ve Seksenler gibi önemli projelerde yer alan sanatçı Vural Çelik, hayata veda etti. Geçtiğimiz günlerde son yolculuğuna uğurlanan Çelik’in cenazesine, Gülse Birsel ve Ata Demirer gibi dostlarının katılmaması dikkat çekti.

ÖNCE PAYLAŞTI, SONRA SİLDİ

Vural Çelik ile Avrupa Yakası’nda birlikte rol alan Gülse Birsel’in, uzun bir süredir küs olduğu biliniyordu. Bu nedenle, Gülse Birsel’in sosyal medya hesabından Vural’a veda mesajı paylaşması, pek çok kişi için anlamlı oldu. Instagram üzerinden yaptığı açıklamada, duygularını şu şekilde dile getirdi:

Vural Çelik'in Vefatı ve Gülse Birsel'in Duygusal Veda Mesajı

“Kendi kelimelerimle veda. Birkaç yıldır cenazelere gidemiyorum; bu durumla ilgili çözmem gereken, anksiyeteye benzer bir mesele var. Cenazelerin, dini tören bölümünü ayrı tutarsak, vefat edenle anıların hatırlanması, yad edilmesi ve veda edilmesi için olduğunu düşünüyorum. Ben bunu yazarak yapacağım. Anılarım olan bir iş arkadaşımı çok erken kaybettim. Şaşkın ve üzgünüm. Vural Çelik, Avrupa Yakası’nın ikinci sezonunda tek bölümlük bir rol için gelmişti: Kubilay. Çok tatlı bir performans sergiledi. Aşk üçgeni de çok iyi çalıştı. O hafta yukarı kata yapımcıya çıkıp, ‘Mümkünse ben bu karakteri sık sık, hatta belki her bölüm yazmak istiyorum’ dedim ve Vural ekibe katılmış oldu.”

Gülse Birsel, Vural Çelik’i şöyle tanımladı: “Nevi şahsına münhasır biriydi. Setin çocuğu gibiydi. Herkese kendi kendine küser, nedenini bilmediğimiz konulara alınırdı. Sonra barışmak için hediyeler isterdi. Bu hediye konusu setin şakası haline geldikçe, ‘Bu hafta bana ne alıyorsun Gülse?’ cümlesiyle stüdyoya girmeye başlamıştı. Bizler de onu güldürmek için hep kollamaya çalışırdık. Özellikle bana ve Engin Günaydın’a çok nazı geçerdi. Sette, bizi güldürmek için hep oynadığı bir ‘Mağdur persona’sı vardı. 2008’de, son sezona girerken ayrılmak istediğinde ben de dâhil birkaç oyuncu arkadaşım onu vazgeçirmeye çalıştık.”

Vural Çelik’in Kız Kardeşinden Açıklama

Gülse Birsel’in sosyal medya üzerinden paylaşıp sildiği ‘Vural’a veda’ yazısından sonra, Vural Çelik’in kız kardeşi Kadriye Çelik’ten de bir açıklama geldi:

“ABİM YÜCE GÖNÜLLÜDÜR, UMARIZ AFFEDER”

Kamuoyuna yapılan açıklamada, “Hayatımızın en zor dönemlerinden birini yaşıyoruz. Çok sevgili ağabeyim Vural Çelik aramızdan ayrıldı ve derin bir acı bıraktı. Onun sıcak gülümsemesi, sevgi dolu yüreği ve hayatımıza kattığı güzellikler her zaman hatırlanacak. Unutmayalım ki, ağabeyim yaşamı boyunca birçok insanın kalbinde iz bıraktı. Bizlere öğrettiği değerleri, paylaştığı anıları ve verdiği sevgiyi asla unutmayacağız. Bu zor günlerde birbirimize destek olmanın ve onun hatırasını yaşatmanın en önemli şey olduğunu biliyoruz.” dedi.

Çelik ailesi olarak, acılarının henüz çok taze olduğunu belirten Kadriye Çelik, Gülse Birsel’in haddini aşan açıklamalarına üzülerek tanık olduklarını belirtti. “Abimiz hakkında yapılan bu tür yorumların, savunma fırsatımız olmadan yapılmasının ne kadar yerinde olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bir insanın kalemi yetenekli olabilir; ancak bu, onun iyi bir insan olduğu anlamına gelmez. Abim, insanları mutlu etmeyi ve onları güldürmeyi çok seven bir insandı. Bu onun en büyük zenginliğiydi.”

Vural Çelik'in Vefatı ve Gülse Birsel'in Duygusal Veda Mesajı

Kadriye Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Abim hayatı boyunca görme engelli bir anneye, bir kız kardeşe ve iki yeğene bakan, hayat mücadelesi veren biriydi. Onuruyla yaşadı ve onuruyla aramızdan ayrıldı. Çelik ailesi olarak Gülse Birsel’e tavsiyemiz; abimin mezarına gidip helallik istemesidir. Bu, belki de bu zor günlerde kalplerimize bir nebze olsun su serper. Abim yüce gönüllüdür, umarız affeder…”

Başımız sağ olsun; acımız paylaşıldıkça azalacak.

Vural Çelik’in Vefatı ve Gülse Birsel’in Duygusal Veda Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!