1. Haberler
  2. Dünya
  3. WSJ Anketi: Harris ve Trump Arasında Başabaş Rekabet

WSJ Anketi: Harris ve Trump Arasında Başabaş Rekabet

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

WSJ Anketi: Harris ve Trump Arasındaki Rekabet Kızışıyor

Wall Street Journal (WSJ) tarafından gerçekleştirilen güncel bir anket, yaklaşan başkanlık seçimlerinde önemli eyaletlerde Kamala Harris ile Donald Trump’ın başa baş bir mücadele içinde olduğunu ortaya koydu. Anket sonuçları, her iki adayın da belirleyici olan salıncak eyaletlerdeki performanslarının, 5 Kasım’daki seçimlerin ne kadar zorlu geçeceğini gösterdi.

WSJ’nin anketine göre, Harris, salıncak eyaletler olarak adlandırılan 7 eyaletin 4’ünde küçük bir farkla önde yer alırken, Trump ise 3 eyalette lider durumda. Detaylar şu şekildedir:

  • Arizona: Harris +2
  • Georgia: Harris +1
  • Michigan: Harris +2
  • Wisconsin: Harris +1
  • Pennsylvania: Trump +1
  • Kuzey Carolina: Trump +1
  • Nevada: Trump +5

Uzmanlar, bu küçük farkların seçim sonuçlarını belirleyebileceğini vurgulayarak, her iki adayın da destekçilerinin motivasyonunu artıracak stratejiler geliştirmesi gerektiğini belirtiyor.

Ekonomi Konusunda Trump Önde

Öte yandan, WSJ’nin aynı anketi, özellikle ekonomi ve sınır güvenliği gibi bu seçimlerin en önemli tartışma konularında seçmenlerin Trump’a daha fazla güven duyduğunu ortaya koydu. Ankete katılanların %50’si, Trump’ın ekonomiyi daha etkili bir şekilde yönetebileceğini belirtirken, Harris için bu oran %40 olarak kaydedildi. Enflasyonla kimin daha iyi başa çıkabileceği konusunda ise katılımcıların %50’si Trump’ı, %39’u ise Harris’i tercih etti.

Sınır güvenliği ve göçmen sorununa ilişkin güven konusunda yapılan değerlendirmelerde de, katılımcıların %52’si Trump’ı, %36’sı ise Harris’i seçti. Ancak sağlık sistemi ve konut edinme konularında, Harris, rakibi Trump’tan daha fazla güven duyulan aday olarak öne çıktı. Bu noktada, Harris’in belirli sosyal politikaları, seçmenlerin gözünde önemli bir avantaj sağlamış olabilir.

WSJ’nin anketi, 28 Eylül – 8 Ekim tarihleri arasında 7 salıncak eyalette yer alan 2 bin 100 kayıtlı seçmenle gerçekleştirilmiştir. ABD’de 5 Kasım’da yapılacak 60. başkanlık seçimlerinde, Demokrat Kamala Harris ile Cumhuriyetçi Donald Trump, başkanlık koltuğu için kıyasıya bir yarışa girecekler.

Kaynak: Sözcü

WSJ Anketi: Harris ve Trump Arasında Başabaş Rekabet
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!