1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yalova’da Araç Kiralama Skandalı: Yediemin Otoparkında Sahtecilik Operasyonu

Yalova’da Araç Kiralama Skandalı: Yediemin Otoparkında Sahtecilik Operasyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalova’da Araç Kiralama Skandalı: Yediemin Otoparkında Yaşananlar

Kentte faaliyet gösteren bir araç kiralama şirketi sahibi M.Ş.T., nisan ayında Çiftlikköy ilçesindeki Taşköprü beldesinde bulunan yediemin otoparkında kiraladığı aracını bulamayınca durumu yetkililere bildirdi. Bu şikayet üzerine Yalova İl Jandarma Komutanlığı tarafından derhal bir soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, yediemin otoparkına resmi kurumlar tarafından teslim edilen ve muhafaza edilmesi gereken araçların, sahte belgelerle otoparktan çıkarıldığı ve çeşitli illerde oto hurdacı ile çıkmacılara satıldığı bilgisine ulaşıldı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 Temmuz tarihinde teknik ve fiziki takip başlattı.

Yapılan incelemelerde, otoparktan sahte belgelerle çıkış işlemleri yapılan toplamda 134 araç ve 77 motosikletin Yalova’nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Konya, Mersin ve Gaziantep’te bulunan hurdacılara ve çıkmacılara satıldığı tespit edildi. Ayrıca, 12 aracın parçalarının sökülerek satışının gerçekleştirildiği belirlendi.

Şüpheliler ve Operasyon Detayları

15 Ekim tarihinde, Yalova merkezli olarak düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 18 şüpheliye yönelik baskınlar gerçekleştirildi. Bu operasyonda 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda:

  • 1 tabanca
  • 3 fişek
  • 16 cep telefonu
  • 1 fatura koçanı

ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Yalova iline getirilerek adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Suç eşyasının satılması, satın alınması veya kabul edilmesi’ ve ‘Muhafaza görevini kötüye kullanma’ suçlamalarıyla yargılanacaklar.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü tutuklanırken, 1 şüpheliye ev hapsi verildi. 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Jandarma, hala firari olan 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kaynak: Sözcü

Yalova’da Araç Kiralama Skandalı: Yediemin Otoparkında Sahtecilik Operasyonu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!