1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Yedi Başak Derneği’nin Tartışmalı Konferansları ve Etkileri

Yedi Başak Derneği’nin Tartışmalı Konferansları ve Etkileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yedi Başak Derneği’nin Konferansları

Yedi Başak Derneği'nin Konferansları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel izniyle iki yıl önce ‘kamu yararına dernek’ statüsü kazanan Yedi Başak Derneği, “Umut Eskişehir” adı altında iki önemli konferans düzenleyecek. Bu konferanslar, 19-20 Ekim 2024 tarihlerinde Anadolu Üniversitesi’nde ve 26-27 Ekim 2024 tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Yedi Başak Derneği'nin Tartışmalı Konferansları ve Etkileri

Molla ve Şeriat Savunucuları

Başkanları Mustafa Bulut’un ‘kısas ve idamı’ savunması ile bilinen Yedi Başak Derneği, “Hocalarımız” başlığı altında düzenleyeceği konferanslarda, Nurettin Yıldız gibi tartışmalı isimleri konuşmacı olarak çağırdı. Konferansa katılacak diğer isimler arasında Molla Abdullah Yıldız, Halis Aydemir, Mustafa Koruyucu, Fatih Sultan Semiz, Hüseyin Gökalp, Gıyaseddin Karatepe, Muzaffer Ceylan, Kerim Buladı, Ramazan Kayan, Mustafa Ağırman, Melikşah Sezen, Muhammed Yazıcı ve Teymullah da yer alıyor.

Üniversite Gençliği Hedefte

Eskişehir’deki bu konferanslarda, Atatürk karşıtı ve laik rejime savaş açan isimlerin özenle seçildiği dikkat çekiyor. Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜniAr)’ın 2024 yılı Öğrenci Memnuniyet Araştırması’na göre, Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi, üniversite öğrencilerinin en mutlu olduğu şehir sıralamasında birinci. Ancak bu konferanslar, bu mutluluğun gölgeleneceği bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

(Mustafa Bulut)

Narin Güran İçin Kısas Çağrısı

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Bulut, şeriat çağrılarıyla tanınan bir isim. Diyarbakır’da kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili olarak, “Kısasta hayat vardır. Bakara Suresi 179, caydırıcı cezalar uygulanmadıkça daha çok narin canlar yanacaktır. İdam yasalaşsın” açıklamasında bulundu.

Çocuk Evliliğine Destek

Nureddin Yıldız, “İslami evlilik için yaş haddi yoktur. 6 yaşındaki çocukla evlenilebilir. Asansörde halvet olabilir. Çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor. Avrupalılar gibi çıplak gezinen bir kadın 60-70 puanlık bir kadın, çıplaklığı para etmiyor. Etek giyse para etmiyor. Tesettürlü kadın para etmeye başlıyor. Tesettürle 90 puanlık kadın oluyor” diyerek tartışmalara yol açan ifadelerde bulunuyor.

(Nureddin Yıldız)

Mustafa Armağan ve Cumhuriyet Düşmanlığı

Mustafa Armağan, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı kimliğiyle tanınıyor. Atatürk’e alenen hakaretten yargılanmış ve 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım ile manevi kızı Afet İnan’a yönelik sözleri büyük tepki çekmiştir. Afet İnan için, ‘nikahsız first leydi’ demiştir.

(Mustafa Armağan)

Yedi Başak Derneği'nin Tartışmalı Konferansları ve Etkileri

Üniversitelerin Durumu

Melikşah Sezen, “Kaç üniversite açtığınız, ne kadar konferans gerçekleştirdiğiniz, kaç akademisyen istihdam ettiğiniz, senede kaç kitap neşrettiğiniz, kaç hoca konuşturduğunuz… bunların hepsi toplumun doğruya, güzele, ahlaka sevk etme tesirinde yok hükmündedir” diyerek üniversitelerin durumunu eleştirdi.

Görünmez Ordularla Helak Çağrısı

Teymullah, “Şayet Allah adına bir iş yapacak olursanız, ayetlerle, hadislerle asla yetinmeyin! Efendimiz aleyhisselâm’ı olduğunuz yere koyun ve seyredin, sonra o ne yapacak olursa siz de öyle hareket edin. İlahi! Bize bırakırsan, 1 asır daha sürer bu zulüm. Bizlerin eliyle değil, görünmez ordularınla helak eyle onları.” şeklinde bir çağrıda bulundu.

Yedi Başak Derneği'nin Tartışmalı Konferansları ve Etkileri

Eğitim İş Genel Başkanı’nın Açıklamaları

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Cumhuriyete, Atatürk’e, halkımızın bir bölümüne karşı açıkça hakaret eden, çocuk evliliği gibi çağdışı görüşlere sahip kişiler, dernekler, vakıflar ve okulların, üniversite rektörlerinin, diğer kamu kurumlarının destekleriyle devletin imkânlarını kullanıyor. Bu yapıların, din istismarcılığı üzerinden ulusal birliğimize karşı eylemleri bilinmektedir. 15 Temmuz’u yaşamış bir ülkenin kamu kurumlarının gerici yapılarla iş birliği yapması kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

Bilim Yuvası Olmalı

“Üniversitelerimizin bilim yuvası olması gerekir. Buralarda düzenlenen etkinlikler, üniversitelerin var olma amacına uygun olmalıdır. Hayatında bilimin kenarından geçmemiş, yazdıkları ve çizdikleriyle değil bilim insanı olmayı hak etmek sokakta saygın bir insan olma özelliklerine dahi sahip olmayan insanlar bu kurumlarımızda istihdam edilebilmektedir.”

Tarikatların Cirit Attığı Üniversite

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Nureddin Yıldız gibi birçok tartışmalı isme 26-27 Ekim’de konferans vermek üzere davet göndermiştir. Ancak üniversitenin son Sayıştay raporuna göre, 343 milyon lira açık verdiği tespit edilmiştir.

Kayıt Dışı Satışlar ve Kaynak Kullanımı

  • Ziraat Fakültesinde üretilen ve satışı yapılan ürünlerde kayıp tespit edildi. Sayıştay denetim raporunda, “Satılmak üzere üretilen ürünlerin stok kayıtlarına alınmadan doğrudan satışının yapıldığı tespit edildi.” denildi.
  • Üniversitenin döner sermaye işletmelerindeki gelir-gider tablosunda ise, “Dönem 343 milyon 940 bin 640 lira zararla kapanmıştır.” ifadesine yer verildi.

(Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, ODTÜ tarih bölümü mezunu ve yüksek lisansını da rektör olduğu üniversitede tarih alanında yaptı.)

Sonuç Olarak

Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş ve bilimsel değerlere sahip bir ülke olma yolunda ilerlemelidir. Bu tür etkinliklerin toplum üzerindeki olumsuz etkilerini göz ardı etmemek ve gereken önlemleri almak, ülkenin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır.

Yedi Başak Derneği'nin Tartışmalı Konferansları ve Etkileri

Yedi Başak Derneği’nin Tartışmalı Konferansları ve Etkileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!