1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yellen’dan Yaptırımlar ve Orta Doğu Stratejileri Hakkında Açıklamalar

Yellen’dan Yaptırımlar ve Orta Doğu Stratejileri Hakkında Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yellen’dan Önemli Açıklamalar

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantıları çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Yellen, Rusya’nın uygulanan yaptırımlardan kaçınma çabalarına karşı önlemler almaya devam ettiklerini vurguladı. Gelecek hafta, Rusya’ya askeri açıdan kritik malzemeler sağlayan üçüncü ülkelerdeki aracılar da dahil olmak üzere, Rusya’yı hedef alan “güçlü yeni yaptırımlar” açıklayacaklarını duyurdu.

Bunun yanı sıra, Orta Doğu’daki çatışmalara yanıt olarak ABD’nin elindeki tüm araçları kullandığını belirten Yellen, bu ayın başlarında İran’ın İsrail’e yönelik saldırısına karşı İran üzerindeki baskıyı artırmak amacıyla önemli adımlar attıklarını hatırlattı. Bu bağlamda, yaptırımların İran’ın enerji sektöründen elde ettiği gelirleri hedef alacak şekilde genişletildiğini ifade etti.

Yellen, bölgede istikrarı artırmak için çabalarını sürdürdüklerini belirterek, Gazze’ye yardım akışının sağlanması için çalıştıklarını, aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırımlar uyguladıklarını ve Filistinli bankalar için hayati önem taşıyan bankacılık ilişkilerinin devam etmesi için İsrail’e baskı yaptıklarını açıkladı.

Yellen, ayrıca İsrail kabinesinin, Batı Şeria’daki ekonomik istikrarı desteklemek amacıyla, ay sonuna kadar bölgedeki bankaların muhabir bankacılık ilişkilerini korumaya yönelik muafiyetleri uzatmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Yellen’dan Yaptırımlar ve Orta Doğu Stratejileri Hakkında Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!