1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yeni Doğan Servisindeki Ölüm Soruşturması ve Tehdit İddiaları

Yeni Doğan Servisindeki Ölüm Soruşturması ve Tehdit İddiaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni doğan servisinde 10 bebeğin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmayı üstlenen Cumhuriyet Savcısı Y.E.’yi makamında tehdit eden Mustafa Kemal Zengin ile ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıktı. Söz konusu soruşturma kapsamında, savcıyı tehdit ettiği gerekçesiyle Mustafa Kemal Zengin’in yanı sıra; avukat Aylin Arslantatar, Baki Çelik, Yavuz Çelik ve savcıyı vurması için 100 bin dolar teklif edildiğini iddia eden Muhammed Emin Orhan tutuklandı.

Yeni Doğan Servisindeki Ölüm Soruşturması ve Tehdit İddiaları

Mustafa Kemal Zengin, kendisini neden müsteşar olarak tanıttığına dair yöneltilen sorulara “Ben kendimi öyle tanıtmadım” yanıtını verdi. Savcıyı tehdit iddialarıyla ilgili olarak ise, “Savcıya zarar verebilirler diye düşündüm. Sonra savcıyla görüşmeye karar verdik. Odasına gittik. Çevremden duyduklarımı kendisine aktardım; kesinlikle tehdit etmedim” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI VE BAKANLARLA FOTOĞRAFLARI VAR

Zengin hakkında yapılan birçok paylaşım, kendisini eski müsteşar olarak tanıttığını doğrularken; Zengin’in Cumhurbaşkanı, bakanlar ve diğer birçok siyasetçiyle çekilmiş fotoğrafları da dikkat çekiyor. Özellikle Zengin’in MİT Başkanı İbrahim Kalın ile birden fazla fotoğrafının bulunması dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca, Zengin’in Ahmet Özal’ın genel başkanlığını üstlendiği TEK Parti MYK’sında bir dönem görev alması ve Özal ailesiyle geçmişteki tanışıklığı da önemli bir detay olarak öne çıkıyor.

Zengin’in kendi sosyal medya hesabında da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve diğer bakanlarla birlikte çekilmiş fotoğrafları yer almakta. Soruşturma dosyasındaki şüpheler bu fotoğraflarla sınırlı değil.

ZENGİN MİT KİMLİĞİ VERMİŞ

Dosyada tutuklu bulunan Muhammed Emin Orhan, Zengin’in Siirt’e gelerek kendisini ikna ettiğini ve MİT kimliği vererek “Benim talimatlarımı yapacaksın” dediğini öne sürdü. Orhan, Zengin’in kendisine tabanca, koruma kıyafeti ve fişek verdiğini, çeşitli işlerde görevlendirdiğini itiraf etti.

BİR YIL ÖNCE GÖZALTINA ALINDI

Orhan’ın bu itirafları oldukça önemli. Çünkü Ekim 2023’teki bir operasyonda, Siirt’te polis ekipleri tarafından çakarlı bir araç durdurulmuştu. Araçta kendini MİT teşkilat mensubu olarak tanıtan Orhan bulunuyordu. Gözaltına alınan Orhan’ın üzerinden bir tabanca, 100 silah fişeği, 50 tabanca fişeği, sahte MİT kimliği ve polis ile asker üniformaları ele geçirilmişti. Bu gözaltının ardından yapılan işlemler sonrasında Orhan serbest bırakıldı. Ancak onca silah ve sahte kimliğe rağmen nasıl serbest kaldığı hala bir muamma. Diğer bir ilginç detay ise Orhan’ın 2023 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerine MİT’çi olarak katıldığı iddialarıdır.

Mustafa Kemal Zengin ayrıca dosyada tutuklu olan Aylin Arslantatar’ın kendisinin sevgilisi olduğunu da ifade etti. Arslantatar’ın AKP’li milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla yakın irtibatı bulunuyor. Bu durum, söz konusu şebekenin bir yıl boyunca başka eylemlere karışıp karışmadığı ve suç işleyip işlemediği yönündeki araştırmaları daha da derinleştiriyor.

Yeni Doğan Servisindeki Ölüm Soruşturması ve Tehdit İddiaları

Kaynak: Sözcü

Yeni Doğan Servisindeki Ölüm Soruşturması ve Tehdit İddiaları

Yeni Doğan Servisindeki Ölüm Soruşturması ve Tehdit İddiaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!