1. Haberler
  2. Spor
  3. Yeni Malatyaspor, Deprem Nedeniyle Ligden Çekilme Talep Etti

Yeni Malatyaspor, Deprem Nedeniyle Ligden Çekilme Talep Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Malatyaspor’dan Ligden Çekilme Talebi

Trendyol 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor, deprem felaketi nedeniyle hakları saklı kalmak kaydıyla ligden çekilme talebini Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) iletti. Kulüp Başkanı Şahin Altunok, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz günlerde kulübün olağanüstü seçimli kongresinde Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanlığı görevini devraldığını hatırlatarak, hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını belirtti.

Son olarak Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin, şehri ve takımı derinden etkilediğini aktaran Altunok, şöyle devam etti:

“Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem sonrasında ağır hasar alan tesislerimiz ve stadyumumuz, dün yaşanan deprem ile birlikte yeni hasarlar aldı. Kısıtlı ve zorlu imkanlarla sürdürmeye çalıştığımız mücadelemiz, dün yaşanan bu olayla birlikte bambaşka ve daha zorlu bir hale dönüştü. Stadyumda maçlarımızı oynamak için verdiğimiz çabalar, bugüne kadar yapılan tadilatlar ve dünkü depremle birlikte yeni dönemde yapmış olduğumuz başvurumuzu ciddi anlamda etkilemiştir. Ayrıca, tesislerimizin de hasar alması hem bizlerde hem de futbolcu kardeşlerimizde önemli etkiler bırakmıştır.”

Futbolcular Tesislerde Kalmak İstemiyor

Altunok, hem Malatyalı hem de farklı şehirlerden gelen futbolcuların tesislerde kalmak istemediğini vurgulayarak şunları kaydetti:

  • “Bu zorlu şartlar altında müsabakalara hazırlanmak ve maçlara çıkmak zorunda kalan futbolcu kardeşlerimiz, şehrimizde yaşayan her bir birey gibi psikolojik anlamda ciddi sorunlar yaşamaktadır.”
  • “Bu şartları göz önünde bulundurarak, kamuoyunun huzurunda haklarımız saklı kalmak şartıyla ligden çekilmek istediğimizi ifade etmek istiyorum.”
  • “Aksi takdirde burada canına zeval gelebilecek, belki de tüm hayatları boyunca unutamayacakları travmalar yaşayabilecek futbolcu kardeşlerimizi korumanın başka bir yolu yok.”
  • “Bu sorumluluk, Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere tüm kamuoyunundur.”

Kaynak: Sözcü

Yeni Malatyaspor, Deprem Nedeniyle Ligden Çekilme Talep Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!