1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yeni Vergi Düzenlemeleri ve Motosiklet Kullanımındaki Artış

Yeni Vergi Düzenlemeleri ve Motosiklet Kullanımındaki Artış

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Vergi Düzenlemeleri Gündemde

AK Parti’nin yeni yasa teklifi ile birlikte, kredi kartlarından oyuncaklara, noter işlemlerinden tapu işlemlerine kadar birçok alanda yeni vergilerin getirilmesi planlanıyor. Bu düzenlemeler arasında en fazla tepki çeken uygulamalardan biri, 100 bin TL’lik kredi kartı limitine yıllık 750 TL kesinti yapılması. Ayrıca, 100 cc ve altı motosikletlere de vergi getirilmesi gündeme alındı.

Bu gelişmeyi sosyal medya üzerinden duyuran CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Kredi kartı limitine vergi koymak gibi, şeytanın bile aklına gelmeyecek düzenlemeler yapan AKP, şimdi de 100 cc ve altı hacme sahip motosikletlere vergi getiriyor. Bu durumu yoksulluğun vergilendirilmesi olarak adlandırabiliriz.”

Motosiklet Kullanımındaki Artış

Karabat, otomobil fiyatlarının 1 milyon TL’den başlamasıyla birlikte vatandaşların motosikletlere yöneldiğine dikkat çekerek, “Hizmet sektörü daha cazip hale geldiği için iş bulamayanlar, motosiklet alarak kuryelik yapmaya başladı. Bugün Türkiye’deki moto-kurye sayısının 1 milyonu aştığı belirtiliyor.” dedi.

Özgür Karabat’ın Paylaşımı

Özgür Karabat’ın sosyal medya paylaşımına buradan ulaşabilirsiniz: Twitter Paylaşımı

Kaynak: Sözcü

Yeni Vergi Düzenlemeleri ve Motosiklet Kullanımındaki Artış
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!