1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yeni Yargı Paketi: Boşanma Davalarında Önemli Değişiklikler

Yeni Yargı Paketi: Boşanma Davalarında Önemli Değişiklikler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Yargı Paketinin Detayları

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yargıda önemli değişiklikler getiren 22 maddelik kanun teklifinin bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunulması planlanıyor. Bu teklif, özellikle boşanma davaları ve yargı süreçlerine dair önemli düzenlemeleri içermektedir.

Boşanma Davaları Üzerine Önemli Düzenlemeler

Teklifin en dikkat çekici maddelerinden biri, boşanma davasının reddine dair verilen kararın kesinleşmesinden sonra, ortak hayatı yeniden kuramayan çiftlerin boşanma talebinde bulunabilmesi için gereken sürenin üç yıldan bir yıla indirilmesidir. Böylece, evlilik birliği temelden sarsılmış sayılacak ve eşlerden birinin talebi üzerine boşanmaya karar verilebilecektir.

Teklifin İçeriği

  • Boşanma davasının reddine dair kararın kesinleşmesinden sonra, bir yıl geçmesi şartıyla, ortak hayat yeniden kurulamazsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılacak.
  • Türk Medeni Kanunu’nun 166. maddesinde yapılacak değişiklikle, boşanma sebeplerinden biriyle açılan davanın reddi durumunda, evlilik birliği için yeniden dava açma süresi bir yıla düşürülecek.
  • Cezai süreçlerle ilgili değişiklikler de içeren teklif, devlet üniversiteleri tarafından Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) açılmasına olanak tanıyacak.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda hazırlanan bu yeni yargı paketi, noterliklerin tatil günlerinde çalışmasına yönelik düzenlemeleri de içermektedir. Tüm bu değişiklikler, toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yargı sisteminin daha etkin ve hızlı bir şekilde işlemesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Kaynak: Sözcü

Yeni Yargı Paketi: Boşanma Davalarında Önemli Değişiklikler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!